Joshua odabrao između Wildera i Furyja
Dvojica od trojice najboljih teškaša svijeta večeras su u ringu. Jedan će po prvi put meč napustiti poražen i čeka ga vjerovatni duel sa Anthonyjem Joshuom (Foto: EPA)

Britanac se oglasio pred meč

Joshua odabrao između Wildera i Furyja

Midhat Šljivak

Deontay Wilder u noći sa subote na nedjelju u Los Angelesu brani pojas WBC prvaka teške kategorije protiv Britanca Tysona Furyja.

Američki bokser će protiv nekadašnjeg prvaka osmi put braniti titulu, a prognozu velikog obračuna dao je i Anthony Joshua, vlasnik preostala četiri pojasa.

On je odabrao Deontayja Wildera kao pobjednika ovog duela, a objasnio je i zašto misli da će Amerikanac dobiti meč.

"Defintivno Wilder. Tvrdim to jer sam se borio sa Kličkom koji je imao dugu pauzu. On je tada tvrdio da mu je to odgovarao jer je i dalje trenirao i obnavljao je tijelo. Ja sam međutim bio aktivan i vjerovatno sam zbog toga stigao do pobjede u 11. rundi. Takve stvari igraju veliku ulogu", rekao je AJ, te je dodao:

"Fury je imao dugu pauzu, a sada se bori sa prvakom. Ranije je dokazano da takve stvari imaju dosta utjecaja na ishod borbe. S obzirom na sve to, mislim da će Wilder pobijediti. Time će se riješi i klauzule o revanšu u slučaju poraza i otvoriće se put prema našoj borbi", rekao je Joshua.

Fury je prije duela sa Wilderom imao dvije borbe u kojima je lagano pobijedio Sefera Seferija i Francesca Pianetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti