Bio bi to najgluplji potez stoljeća: Tyson Fury zbog trenera umalo diskvalifikovan u meču s Wilderom
Dugo se čekao meč Wilder - Fury, a ni nakon međusobnog meča nijedan borac nije osjetio gorčinu poraza

Freddie Roach otkrio šta se događalo pored ringa

Bio bi to najgluplji potez stoljeća: Tyson Fury zbog trenera umalo diskvalifikovan u meču s Wilderom

M. Šljivak

Svijet boksa još uvijek priča o fantastičnom dvoboju kojeg su 1. decembra u Los Angelesu odradili Deontay Wilder i Tyson Fury.

U zaista sjajnom meču sudije su na kraju borbu proglasile neriješenom. Fury je dominirao većim dijelom borbe, ali su ga koštala dva nokdauna u koje ga je Wilder slao.

Međutim, malo ko je vidio da je Fury umalo bio diskvalifikovan i to zbog bizarnog poteza njegovog trenera Bena Davisona koji je pokušao ući u ring u 12. rundi, a da je to učinio Britanac bi bio diskvalifikovan i Davison bi napravio vjerovatno najgluplji potez ikad.

To je vidio legendarni trener Freddie Roach koji se čudi načinom na koju je Davison vodio borbu, ali i njegovim potezima.

"Bio je uvjeren da Tyson neće ustati i zabrinuo se. Krenuo je prema ringu, a zaštitari su morali da ga smiruju. Želio je ući u ring kako bi pomogao svom borcu i da je to učinio Fury bi bio diskvalifikovan", Roach.

Činjenica da Davison ima samo 26 godina možda je jedini razlog što se tako ponašao pored ringa. Roach (58) ga je smirivao, ali je imao zamjerki na vođenje borbe.

"Pitao sam ga zašto mu govoriš da se povuče. Pusti ga da se bori, može završiti ovog čovjeka. Bio je siguran od Wildera i razočaran sam što nije dobio šansu da ga dovrši. Čudno je što je iste instrukcije ranije davao mnogo manjem borcu od Furyja. Nisu to isti borci, ne možeš davati ista upustva obojici. Razočaran sam"; rekao je Roach.

Wilder i Fury bi novi duel trebali imati novi duel, a datum bi uskoro trebao biti poznat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi