Joshua u obračunu protiv ukrajinske mašine

Usyk novi izazivač

Joshua u obračunu protiv ukrajinske mašine

Midhat Šljivak

Anthony Joshua branit će pojaseve prvaka svijeta teške kategorije protiv Ukrajinca Oleksandra Usyka.

Nakon što je propao plan o borbi za apsolutnog prvaka svijeta sa Tysonom Furyjem, tim britanskog boksera se okrenuo drugim opcijama, a u prvi plan je došao nekadašnji kralj cruiser kategorije Oleksandr Usyk.

AJ će po svemu sudeći protiv ukrajinske mašine braniti pojaseve WBA, IBO, IBF i WBO šampiona svijeta. Dogovor o borbi je postignut, a ona bi se trebala održati 25. septembra na stadionu Tottenhama u Londonu.

"Dogovor je postignut. Obavijestili smo sve strane, Usyk je prihvatio uslove i idemo prema tom meču", poručio je promotor Eddie Hearn.

Preostalo je još da se potpiše ugovor o borbi, a to bi se trebalo desiti tokom sedmice.

Oglasi

Usyk je godinama dominirao u crusier kategoriji. Bio je apsolutn šampion svijeta i na tronu je bio nedodirljiv.

"Gladan je i želi postati šampion svijeta teške kategorije. Njegovo samopouzdanje je ogromno"; poručio je promotor Alexander Krassyuk za Sky Sports.

Usyk je u karijeri odradio 18 borbi i na omjeru je od 18-0.

U teškoj kategoriji je debitovao 2019. godine. Ostvario je dvije pobjede iz dvije borbe i vidjet ćemo koliko će moći napraviti protiv Joshue.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi