Fury tvrdi da će odustati od meča ako ne nokautira Joshuu unutar tri runde
Foto - EPA

Kralj Cigana proziva velikog rivala

Fury tvrdi da će odustati od meča ako ne nokautira Joshuu unutar tri runde

M. Šljivak

Tyson Fury i Anthony Joshua konačno će se naći u ringu u borbi za kralja teške kategorije.

Zvaničan datum borbe se još uvijek čeka, pretpostavlja se da će obračun biti tokom ljeta, a provokacije s obje strane su sve veće.

Naravno u tome prednjači Kralj Cigana koji često zna izvrijeđati Joshuu, a AJ je ponovo bio 'žrtva' u još jednom žestokom ispadu.

Nakon što je prozvao Francisa Ngannoua, te WWE zvijezdu Drewa McIntyrea, okrenuo se prema Joshui.

"Kad sam već krenuo, prozvat ću i velikog beskorisnog klošara, čovjeka koji nije borac nego običan hype, bodybuiilder, crossfiter i veliki ružni seronja - govorim o Anthonyju Joshui", rekao je Fury i nastavio je:

Oglasi

"AJ, dogovorimo borbu propalico. Razbit ću ti facu i ne možeš ništa napraviti da to spriječiš. Ja sam broj jedan i ti to znaš".

Nije se tu zaustavio Fury već je najavio da će predati borbu ako Joshuu ne nokautira unutar dvije ili tri runde.

"Ako izdržiš više od tri runde, predat ću borbu. Toliko sam samouvjeren da ću te riješiti u dvije ili tri runde. Ugasit ću te poput svjeta", poručio je Fury.

Fury je trenutno neporažen sa omjerom od 30-0-1 i vlasnik je WBC pojasa.

S druge strane Joshua je na omjeru 24-1 i u njegovom vlasništvu su pojasevi WBA, IBO, IBF i WBO prvaka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi