Poznat datum obračuna Joshue i Furyja za apsolutnog prvaka svijeta
Foto - EPA

Sve je spremno za veliki meč

Poznat datum obračuna Joshue i Furyja za apsolutnog prvaka svijeta

M. Šljivak

Anthony Joshua i Tyson Fury konačno su dogovorili datum velikog obračuna za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

Obračun dvojice britanskih teškaša bit će održan 14. augusta u Saudijskoj Arabiji, a bogati finansijeri borbe izgradit će poseban stadion za ovaj meč.

Ovu vijest je potvrdio poznati promotor Eddie Hearn za Sky Sports.

"Žele izgraditi novi stadion, ali imaju i opcije za borbu u dvorani. Žele napraviti nešto posebno. Za meč protiv Andyja Ruiza su za sedam nedjelja napravili stadion kapaciteta 18.000 gledalaca. Nešto slično će biti i sad. Žele napraviti nešto što će šokirati svijet. Spremni su napraviti stadion specijalno za ovu borbu", rekao je Hearn.

Tako ćemo, ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, 14. augusta dobiti apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

Oglasi

Fury je trenutno vlasnik WBC naslova prvaka svijeta, dok Joshua drži WBA, WBO, IBF i IBO pojaseve. 14. augusta jedan nosi sve.

AJ je u karijeri odradio 25 borbi. Pobijedio je u njih 24 od čega je 22 dobio nokautom. Joshua ima jedan poraz iz 2019. godine kada ga je šokirao Andy Ruiz.

Sa druge strane Kralj Cigana je odradio 31 borbu i omjer od 30 pobjeda i jedne neriješene borbe.

Bokseri će dobiti ogromne cifre za ovaj meč

Duel koji su svi ljubitelji boksa sa nestrpljenjem čekali na kraju je konačno dogovoren, a dvojica teškaša i nositelji svih naslova u ring će vjerovatno dva puta.

Očekivano, ova borba će biti jedna od najvećih svih vremena. Bokseri će zaraditi ogromne cifre, a za prvi obračun podjelit će, prema navodima britanskih medija, čak 150 miliona dolara.

Druga borba će donijeti nešto više novca za pobjednika prvog duela. Tada će se novac podijeliti 60-40 u korist pobjednika, a oba borca su pristala na ovakvu podjelu.

Također treba istaći da bi eventualni revanš vjerovatno bio održan u Velikoj Britaniji na Wembleyju ili u Cardiffu pred oko 90.000 ljudi.

Top Komentari

user1581831304
Joshua pobjeduje
0 1
Zoilomas
Ipak mislim da ce Tyson ovo uzeti ako se vrati u formu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi