Mike Tyson otkriva šta ga je napravilo 'životinjom': Moj cilj je bio da uništim!

Iron Mike o počecima

Mike Tyson otkriva šta ga je napravilo 'životinjom': Moj cilj je bio da uništim!

Midhat Šljivak

Mike Tyson je jedan od najvećih boksera svih vremena.

Čuveni Iron Mike važio je za brutalnog nokautera, a tokom profesionalne karijere ih je imao 44 u 50 borbi.

Amaterska karijera od 12 godine donijela mu je mnogo vrhunskih nokauta, a s obzirom na to da je legendarni trener Cus D'Amato smatrao da je previše agresivan, imao je posebne metode rada s njim.

Tyson je otkrio kako je D'Amato koristio metode hipnoze nad njim i to pred borbe.

"Cus me je hipnotizirao dva ili tri puta dnevno. Bilo je to prije sparinga, prije treninga i prije borbi. Moj cilj je samo bio da uništim", rekao je Tyson u podcastu Joea RogaNa i nastavio je:

"Cus nije želio da budem previše osjećajan. Govorio je da osjećaji ne znače ništa i da nemaju ništa s mojim životom i da me oni samo mogu ometati. Ako se opustiš, ideš dole. Imao sam 12 godina kada su me počeli hipnotizirati. Stave te u tako stanje da postaješ zvijer i životinja", rekao je Tyson.

Mike 1986. godine sa 20 godina postao najmlađi šampion svijeta u historiji, a prvi poraz u karijeri je doživio četiri godine kasnije kada ga je šokirao Buster Douglas.

Zatim je otišao i u zatvor i po povratku nije bio onaj isti čovjek, ali je uvijek bio opasan nokauter koga su se svi plašili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi