Kakvu je povredu zadobio Badr Hari?
Foto - EPA

Nimalo dobre vijesti za Marokanca

Kakvu je povredu zadobio Badr Hari?

Midhat Šljivak

Badr Hari sinoć je doživio tešku povredu u meču protiv Rica Verhoevena.

Čudesni Marokanac bio je na pragu da skine s trona čovjeka koji već sedam godina vlada teškom kategorijom kickboxa, ali ga je u tome spriječila teška povreda.

Hari se povrijedio prilikom pokušaja spin-kicka. Odmah je bilo jasno da ne može nastaviti meč i sudija je proglasio pobjedu Verhoevena tehničkim nokautom.

Danas je stigla i dijagnoza povrede. Badr je pokidao ligamente članka i jednostavno nije bilo nikakve šanse da nastavi ovaj meč.

Sreća u nesreći je da nema nikakvih dodatnih preloma. Badru će operativnim zahvatom povreda biti sanirana i vjerovatno ćemo ga već za nekoliko mjeseci gledati u ringu.

Vjerovatno će to opet biti borba protiv Rica. Verhoeven je jasno poručio kako nije želio pobijediti na ovakav način i da je spreman da se ponovo bori sa Badrom.

Top Komentari

Mele
Hari ga je 2 puta slao na pod, 1 i 3 rundu je imao sigurno, u drugoj je Rico bio bolji, momak je 50 ljudi prebio, nije slab borac, ali je Hari ipak klasa, sa 20 se tukso sa najjacim ljudima svijeta u Japanau na K1 , bio i prvak svijeta...sad su mu 35. ali moze jos koju godinu sigurno udarati se po ringu.
1 0
andi
bravo ,,takve natpise trebamo,promociju svih sportova,OVO JE BILO SVJETSKI I O TOME SE PIŠE ,bravo sport.ba.HARIS JE BIO BOLJI ALI I RIKO JE POKAZAO DA JE MOMĆINA,gotovo da je prihvatio poraz a priznao je da je Haris bio bolji u ovoj borbi..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi