Khabib nokautiran napustio SAD?

The Eagle imao problema na treningu

Khabib nokautiran napustio SAD?

Midhat Šljivak

UFC prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov nije u mogućnosti da brani pojas protiv Tonyja Fergusona.

Dagestanac se povukao s borbe zakazane za 18. april, ali je zbog koronavirusa kompletan event ubrzo otkazan i premješten je za 9. maj, gdje će Feruguson za protivnika imati Justina Gaethjea.

Khabib je dobar dio priprema proveo u Sjedinjenim Američkim Državama. Ipak, sredinom marta otišao je u Rusiju, a zatim su uslijedile mjere zabrane napuštanja ove zemlje i on je ostao u Dagestanu.

Zbog toga je bio prinuđen da otkaže meč protiv Fergusona, a određene informacije iz SAD-a govore da je Khabib na jednom od treninga pred polazak u Rusiju pretrpio i žestok nokaut.

The Eagle je tokom sparinga navodno doživio nokaut. To je za MMA portal Middleeasy potvrdio anonimni izvor, no isti navodi i da to nije bio razglog njegovog odlaska u Rusiju.

Otišao je Khabib izričito zbog koronavirusa jer je želio da bude uz porodicu i zbog toga što mu je UFC obećao da će se borba održati u Abu Dhabiju.

"Nije on birao. Otišao je kući i čekao da mu se javi lokacija borbe. Niko mu ništa nije javljao, a zatim nije mogao ni izaći iz države", rekao je njegov trener Javier Mendez za MMA Fighting.

Khabib je povratak u oktagon najavio za septembar, a protivnik bi mu trebao biti pobjednik meča Ferguson- Gaethje.

Top Komentari

Ivica_Osim8
ko nije fasovo, nije se ni borio
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti