Pobjeda karijere mu protiv Vase Bakočevića, a tvrdi da je Khabib u strahu pobjegao od njega
Foto - Instagram

Najveća bajka dosad

Pobjeda karijere mu protiv Vase Bakočevića, a tvrdi da je Khabib u strahu pobjegao od njega

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov jedan je od najvećih boraca svih vremena i nije nikakvo čudo što ga prozivaju sa svih strana svijeta. Dosta je anonimusa koji žele da izgrade ime preko slavnog borca, a jedan takav je poljski borac porijeklom iz Čečenije Anzor Azhiev. On tvrdi da ga se Khabib prepao na aerodromu.

Khabib Nurmagomedov u MMA karijeri nije bježao od velikih izazova. Imao ih je zaista mnogo, ali niko nikada nije uspio da ga pobijedi i čuveni Dagestanac se oprostio s omjerom 29-0.

Dosta je onih koji su pokušali izgraditi ime preko dagestanskog Orla. Među njima je i poljski borac porijeklom iz Čečenije Anzor Azhiev.

Ovaj 33-godišnjak tvrdi da je s Khabibom imao susret na aerodromu i da je došlo do neobične situacije u kojoj je legendarni borac pokazao strah.

"Na aerodromu Khabib mi je slučajno stao na patiku. Pogledao sam ga i rekao mu da pazi gdje staje. Pogledao me je nervozno i drhteći se izvinio, te je odjurio svojim putem", govori Azhiev.

Oglasi

Iako on tvrdi da je u ovom slučaju Dagestanac pokazao strah mnogo je vjerovatnije da je to bio samo odraz kulture velikana mješovitih borilačkih vještina jer teško da bi nesretni Azhiev imao ikakve šanse protiv zvijeri.

Nisu je imali ni mnogo veće MMA face od njega. Khabib ih je redom deklasirao i Azhiev mu definitivno ne bi dugo trajao da su se eventualno nekada našli u oktagonu.

Poljski borac rođen u Čečeniji je u profesionalnoj karijeri odradio devet borbi i na omjeru je od sedam pobjeda i dva poraza. Trijumf karijere ostvario je protiv Vase Bakoševića 2015. godine.

Većih imena na skalpu nema, a poraze je doživio čim je na drugoj strani bio neki ozbiljniji borac i dobijali su ga Artur Sowinski i Kleber Koike Erbst.

Posljednji meč ovaj 33-godišnjak odradio je prije šest godina, a trenutno se bavi trenerskim poslom, Jedan dio tog posla je očigledno i pričanje bajki...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi