Kruže priče da se najveći svih vremena vraća, oglasio se stric legende
Khabib Nurmagomedov je odbijao sve navode o povratku (AP Photo/ Mahmoud Khaled)

Khabib još šuti

Kruže priče da se najveći svih vremena vraća, oglasio se stric legende

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov otišao je 2020. godine u penziju kao jedan od najvećih boraca svih vremena. Godinama kruže priče o njegovom povratku, a sada su one još glasnije pred UFC 300. 

Čuveni Khabib Nurmagomedov ponovo je predmet priča o povratku u UFC. Iako je 2020. godine saopštio kako se bez oca više ne vraća u oktagon, brojni svjetski portali su objavili kako bi The Eagle na UFC 300 mogao napasti pojas velter kategorije protiv Leona Edwardsa.

Šef UFC-a Dana White je najavio spektakl za 14. april u Las Vegasu. Apsolutno niko ne zna šta je spremio za glavnu borbu večeri, a sumnje da bi se Khabib mogao vratiti upravo te večeri podgrijala je izjava trenera Javiera Mendeza.

On je nedavno saopštio kako je Khabib u punom treningu. Odmah je to izazvalo sumnje kod Chaela Sonnena.

"Javier Mendez je rekao da Khabib trenira i da uvijek trenira samo s njim kada se priprema za borbe. To je upravo to", istakao je Sonnen.

Oglasi

Međutim, realno je da od povratka čuvenog borca nema ništa. On je čovjek od riječi, obećao je da bez oca nema borbe, a njegov stric Nurmagomed Nurmagomedov je poručio.

"Trener Mendez je rekao da Khabib trenira s njim da bi se pripremio za meč s Leonom Edwardsom? Ne, to nije istina. On trenira zbog sebe, održava formu. Za njega je to sveto", poručio je Nurmagomed Nurmagomedov.

Kamil Gadzhiev: "Nema šanse da se Khabib vrati"

Još jedno poznato lice iz MMA svijeta i vlasnik AMC Fight Nighta Kamil Gadzhiev tvrdi da nema nikakve šanse da se Khabib vrati.

Gadzhiev također ističe da Khabib trenira samo da bi ostao u formi i da nema drugih planova.

"Dosta je onih koji pokušavaju bez ikakvog razloga dobiti na značaju objavljivanjem takvih informacija. Khabib je tu, trenira i daje podršku momcima", govori Gadzhiev i dodaje:

"Čovjek tako radi čitav život, ne može tek tako otići iz dvorane. Nema nikakve šanse da će se Khabib boriti protiv Edwardsa za pojas i da će se vratiti u MMA", saopštio je Gadzhiev.

UFC 300 je odmah nakon mjeseca ramazana. Muslimanski borci uglavnom se ne bore u tom periodu godine i ovakve priče o povratku nepobjedivog Dagestanca ne djeluju realno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi