Zastrašujući Khabib nikad nije bio jači - Spreman je 'samljeti' sve
Foto - Andy Rowland

Nevjerovatan je

Zastrašujući Khabib nikad nije bio jači - Spreman je 'samljeti' sve

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov otišao je u penziju 2020. godine s omjerom od 29-0. Uzaludni su bili pokušaji i ponude UFC-a da se vrati za još jedan meč, ali prema riječima njegovih kolega iz dvorane The Eagle bi u slučaju da se vrati definitivno samljeo konkurenciju i u većim kategorijama od lake u kojoj se borio.

Khabib Nurmagomedov je izgledao nepobjediv u MMA karijeri. Jedan od najboljih boraca svih vremena povukao se prije tri godine s perfektnim omjerom od 29-0, a pozivi da se vrati barem na još jedan meč bili su uzaludni.

Ako bi se 35-godišnjak eventualno predomislio bio bi apsolutna noćna mora za sve. Njegov nasljednik i veliki prijatelj Islam Makhachev tvrdi da bi The Eagle lagano pregazio šampiona srednje kategorije (do 84kg) Sena Stricklanda.

"Neko me je danas pitao da li bi Khabib pobijedio Seana Stricklanda ako bi odlučio da se vrati? Mogu reći da bi to s lakoćom uradio. Tri godine su prošle otkako je završio karijeru, ali nikad nije prestao s treninzima", rekao je Makhachev.

Khabib je poprilično dobio na kilaži. Ima oko 90 kilograma i ako bi se vraćao za još jedan meč to sigurno ne bi bila borba u lakoj kategoriji do 70 kila.

Oglasi

Da je Dagestanac tek sad istinska zvijer govore riječi još jedne UFC zvijezde. Belal Muhammad je odlučio otići u Dagestan na treninge i ostao je u šoku.

"Ako ste mislili da je bio zvijer dok se borio u lakoj kategoriji, on je i za tešku kategoriju druga priča. Sada je još veće čudovište nego što je to bio", rekao je Muhammad.

Khabib je nakon okončanja karijere određeni period radio kao trener rođacima i prijateljima. I to je odlučio ostaviti po strani i posvetiti se porodici i biznisu.

Ipak, tu je konstantno na treninzima da muči sve oko sebe. Nema milosti i 'ubija' sve redom.

"Ubija nas svaki dan. Ne znam zašto", istakao je Bellatorov šampion lake kategorije Usman Nurmagomedov.

Khabib je dakle i dalje istinsko čudo i brojni UFC borci imaju ogromnu sreću što se The Eagle ne želi vratiti u MMA. Obećanje majci je ipak jače od bilo čega drugog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi