Khabib o borbi sa Hollowayjem: Ovo je druga razina, nije spreman za mene
Ako Khabib dobije višemjesečnu suspenziju, vjerovatno će odraditi boksersku borbu protiv Floyda Mayweathera, a to je planirano za maj 2019. godine

Dagestanac se oglasio

Khabib o borbi sa Hollowayjem: Ovo je druga razina, nije spreman za mene

M. Šljivak

Max Holloway odbranio je naslov prvaka perolake kategorije UFC-a nakon što je prošle sedmice savladao Briana Ortegu.

Nakon što je Holloway ostvario novu pobjedu, predsjednik UFC-a Dana White je komentarisao kako bi volio da Max pređe u laku kategoriju i da ga tamo čekaju prave stvari.

Ljubitelji MMA sporta nakon toga su počeli prizivati borbu Hollowayja protiv šampiona lake kategorije Khabiba Nurmagomedova, a na tu temu oglasio se i Dagestanac.

Khabib izuzetno poštuje Hollowayja, što je pokazao u nekoliko navrata, ali smatra da Max za sada nije spreman za borbu protiv njega.

"Max radi odličan posao i interesantan mi je. On je potencijalni rival, ali ovo je druga kategorija, druga razina hrvanja i borci su drugačije građeni nego u perolakoj. Smatram da on treba odraditi koju borbu u lakoj, kako bi testirao šta može. Također, u mojoj kategoriji postoji nekoliko imena koji borbu zaslužuju više od njega. To su Tony Ferguson i Dustin Poirier", rekao je Khabib Nurmagomedov.

Ipak, prije svega Khabib će morati da prođe saslušanje pred Atletskom komisijom Nevade gdje će saznati kaznu za obračun van oktagona nakon duela sa Conorom McGregorom.

Saslušanje Khabiba Nurmagomedova odgođeno za naredni mjesec

Khabib je trebao imati saslušanje pred komisijom 10. decembra, ali je odgođeno za 29. januar naredne godine. UFC-ov prvak lake kategorije je privremeno suspendovan dok se ne izjasni pred komisijom, koja bi mu potom trebala odrediti kaznu za incident koj ise dogodio nakon borbe s McGregorom na UFC 229 eventu.

Khabibov otac slučajno otkrio dogovor sa Atletskom komisijom?

Khabibov otac Abdulmanap Nurmagomedov je slučajno otkrio da je kazna žestoka i da je praktički sve dogovoreno o dužini suspenzije i novčanoj kazni.

"Koliko ja shvatam, dobit ćemo pola miliona dolara kazne i Khabib se vjerovatno neće moći boriti narednih devet mjeseci. Ovo se nikada nije smjelo dogoditi, ali se nadamo vedroj budućnosti u drugim borbama koje će nam donijeti mnogo", rekao je otac UFC-ovog prvaka lake kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi