Veliko poštovanje dvojice velikih šampiona
UFC traži čovjeka koji može pobijediti Khabiba. Max Holloway je jedan od rijetkih kojem se daju velike šanse za pobjedu

Holloway i Khabib su istinske zvijezde

Veliko poštovanje dvojice velikih šampiona

M. Šljivak

Max Holloway sinoć je u sjajnoj borbi savladao Briana Ortegu prekidom nakon četvrte runde, te je na taj način odbranio naslov UFC prvaka perolake kategorije.

Borba Hollowayja i Ortege je oduševila sve ljubitelje MMA sporta. Viđena je žestoka tuča i četiri runde, ali su ljekari odlučili nakon četvrte runde da Ortega ne može nastaviti meč.

Nakon meča Hollowayju stižu čestitke sa svih strana. Svi su oduševljenji njegovom izvedbom, a među čestitkama je i ona od šampiona lake kategorije Khabiba Nurmagomedova.

"Kakva borba. Čestitke na trijumfu. Ti si veliki šampion", napisao je Khabib.

Max je uzvratio respektom prema Khabibu.

"Mir s tobom. Hvala brate"...

Ovakve poruke su zaista nešto jedinstveno u svijetu MMA sporta gdje za sada mnogo bolje prolaze oni koji su jaki na jeziku i oni koji protivnika vrijeđaju na svaki mogući način.

Interesantno je svakako da bismo uskoro mogli gledati borbu Holloway - Khabib jer bi Max ubrzo mogao otići u laku kategoriju. Ipak, njemu je prije svega cilj nova borba sa Conorom McGregorom koji mu je nanio jedan od tri poraza u karijeri.

Holloway i Nurmagomedov su se trebali boriti 7. aprila ove godine u Brooklynu kada je Khabib i uzeo pojas. Amerikanac je uskočio umjesto povrijeđenog Tonyja Fergusona, ali je i on zbog lošeg stanja morao da dan pred meč otkaže borbu.

Nakon svega Khabib je uništio Ala Iaquintu i došao je do titule prvaka koju je odbranio protiv Conora McGregora.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi