Khabibov otac slučajno otkrio dogovor: Zvijezda UFC-a će biti žestoko kažnjena!
Sve je izvjesnije da će se UFC zvijezda oprobati i u boksu, posebno ako se tvrdnje njegovog oca ispostave kao tačne. Ipak, sve će biti jasnije krajem januara kada je konačna odluka

Sve je već dogovoreno i Nurmagomedovu slijedi duga pauza

Khabibov otac slučajno otkrio dogovor: Zvijezda UFC-a će biti žestoko kažnjena!

M. Šljivak

Atletska komisija Nevade nedavno je odgodila saslušanje Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora zbog sukoba nakon meča na UFC 229 eventu u Las Vegasu.

Kazne su zvijezde UFC-a trebale dobiti početkom decembra, ali su obojica tražila odgodu saslušanja. To su na kraju dobili i odluka o kaznama će se saznati tek krajem januara.

Međutim, u izjavi za Sky Sports, Khabibov otac Abdulmanap Nurmagomedov je slučajno otkrio da je kazna žestoka i da je praktički sve dogovoreno o dužini suspenzije i novčanoj kazni.

"Ne znam kako će ovo završiti", rekao je Abdulmanap na početku razgovora, ali zatim je slučajno ili namjerno otkrio da je sporazum postignut između Atletske komisije Nevade, Khabiba i UFC-a.

"Koliko ja shvata, dobit ćemo pola miliona dolara kazne i Khabib se vjerovatno neće moći boriti narednih devet mjeseci. Ovo se nikada nije smjelo dogoditi, ali se nadamo vedroj budućnosti u drugim borbama koje će nam donijeti mnogo", rekao je otac UFC-ovog prvaka lake kategorije.

Khabib cilja multimilionsku borbu protiv Floyda Mayweathera

Tim dagestanskog borca odavno cilja meč sa legendarnim bokserom Floydom Mayweatherom. Khabib je američkog boksera izazvao odmah nakon pobjede nad Conorom McGregorom, a The Money je voljan pristati na ponudu za meč koji bi obojici donio desetine miliona dolara.

Ako do kazne od Atletske komisije zaista i dođe, nema dileme da će borba sa Mayweatherom biti zakazana, a navodno je sve spremno za obračun početkom maja.

Khabib je još uvijek neporažen u svojoj MMA karijeri. Ipak, boks mu je ranije bio slaba strana, ali je protiv Conora pokazao da je sve bolji i bolji. Najavljeni su i treninzi sa velikim bokserskim zvijezdama kako bi se što bolje spremio za Mayweathera, tako da mu borbe u oktagonu sasvim sigurno neće nedostajati.

Top Komentari

Chupy
Ode ovo sve u kurac. Onaj Mayweather ima srece koliko ke tezak, on ni u ćenifi nije gladan. Sve se vrti oko njega i on lagano svake godine uzme po 100 miliona $. O'šlo sve u kurac ovo.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi