Saslušanje Khabiba Nurmagomedova odgođeno za naredni mjesec
Očigledno se radi na tome da se pronađe zajednički dogovor koji bi zadovoljio sve tri starne - Conora, Khabiba i UFC

Još uvijek se ne zna konačna odluka

Saslušanje Khabiba Nurmagomedova odgođeno za naredni mjesec

E. Škorić

Iako se danas trebala objaviti oduka o kaznama za Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova, to se nije desilo.

Khabib je trebao imati saslušanje pred komisijom, ali je odgođeno za 29. januar naredne godine.

UFC-ov prvak lake kategorije je privremeno suspendovan dok se ne očita pred komisijom, koja bi mu potom trebala odrediti kaznu za incident koj ise dogodio nakon borbe s McGregorom na UFC 229 eventu.

Kako se nisu uspjeli dogovoriti oko dolaska, saslušanje je premješteno za 29. januar, tako je sigurno da do tada neće biti mogućše dogovarati ništa u vezi naredne Khabibove odbrane titule jer se ne zna da li bi Dagestancu izrekli kaznu u vidu zabrane nastupa.

I Conor će narednog mjeseca na saslušanje, a navodno je sve pomjereno jer se radi na nagodbi, koja bi na kraju zadovoljila sve aktere. Ako bi se to dogodilo, ne bi bilo suspenzija i borci bi mogli da ugovaraju nove nastupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi