Khabib upoznao velikog šampiona i čovjeka kojeg zbog izgleda danas rijetko ko prepoznaje
Foto - instagram

Čuveni bokser bio u Meki

Khabib upoznao velikog šampiona i čovjeka kojeg zbog izgleda danas rijetko ko prepoznaje

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov posjetio je prethodnih dana Meku, a tamo je sreo dobro poznato lice.

MMA zvijezda susrela se sa nekada velikim bokserskom šampionom Naseemom Hamedom, Britancem koji je devedesetih godina bio istinska zvijezda u svijetu boksa.

"Slučajno sam sreo legendu u Meki. Drago mi je što sam te upoznao brate", napisao je Khabib.

Hamed se također oglasio na društvenim mrežama:

"Orao i Princ. Bilo mi je zadovoljstvo upoznati te".

Oglasi

Prince Naseem Hamed je karijeru okončao prije 19 godina. Posljednji meč je odradio u maju 2002. godine protiv Manuela Calva gdje je osvojio pojas IBO prvaka perolake kategorije.

Iako se tokom karijere borio u kategoriji do 57 kilograma, godine i opušteni način života doveli su do toga da ga rijetko ko može prepoznati.

Hamed je sada poprilično popunjeni gospodin i zaista je teško povjerovati da je nekada bio vladar perolake kategorije.

Prince Naseem je privlačio veliku pažnju sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća. Njegov opušteni stil borbe i brzi udarci privlačili su publiku i Hamed je postao ogromna svjetska zvijezda.

Čuveni bokser ima jedan poraz u 37 odrađenih borbi. U aprilu 2001. godine pobijedio ga je Marco Antonio Barrera i oduzeo mu je titule.

Godinu dana kasnije odradio je svoj posljednji meč i odlučio je sa samo 28 godina da završi karijeru.

Top Komentari

emanuelmacron
kazu veliki vjernici ,nije mi jasno kako moze neko tuci covjeka u glavu uzimati novac za toi biti vjernik toje nemoguce,ili vjera ili novac jedino ako ne tuce iz humanitarni razloga.
1 19
user1583752673
Koji je ovaj Naseem bio bokser, cudo!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi