Khamzat Chimaev završio na aparatima: Lice podbuhlo, oči krvave, koža ispucana...

Šta bi od onakve gromade?

Khamzat Chimaev završio na aparatima: Lice podbuhlo, oči krvave, koža ispucana...

Admin Čaušević

Iza Khamzata Chimaeva je nekoliko teških sedmica. Čak mu je i život bio u pitanju. Mnogi fanovi su šokirani zbog njegovog izgleda i upitno je kada će ponovo ući u oktagon.

MMA borac u srednjoj kategoriji Khamzat Chimaev otkrio je kroz kakav strah je prošao podijelivši zabrinjavajuće fotografije i ukazujući na ozbiljnu bolest.

Čudesni borac je doslovno završio na aparatima. Imao je problema da disanjem, lice mu je oteklo, dok su oči i bile krvave.

Sve se dešavalo nakon što je sjajni Čečen odlukom sudija ostvario pobjedu na Kamaruom Usmanom kojoj me potvrdio potpunu dominaciju u svojoj kategoriji.

[instagram]https://www.instagram.com/p/C1oL6hBI8hI/[/instagram]

Chimaev je ranije bio van stroja zbog povrede ruke i prethodno se borio s virusom COVID-19, objavio je zabrinjavajuće fotografije posljedica neimenovanog zdravstvenog problema na društvenim mrežama.

Oglasi

Nakon što je shvatio da je napravio grešku Chimaev je obrisao objavu, ali je već bilo kasno. Stvari je pokušao ispraviti objavom nešto optimističnijih vijesti.

"Bio sam jako bolestan, ruka mi je bila povrijeđena, pa se nisam mogao odmah vratiti. Želim se boriti više od svih vas."

[twitter]https://twitter.com/KChimaev/status/1742436297937994198[/twitter]

"Volim ovaj posao, radit ću i dokazat ću da sam najbolji, kao što uvijek to radim. Uskoro ću, ako je Allahova volja, vratiti se treninzima", poručio je odlični borac.

Chimaev koji ima učinak 13:0 sa nestrpljenem će gledati okršaj Seana Strickland i Dricusa Du Plessisa. Pobjednik te borbe bi trebao biti naredni njegov protivnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti