Khmazat je pobijedio Usmana, uzeo mikrofon i održao nevjerovatno moćan govor: "Selam alejkum..."

Odavno neki sportista nije izgovorio ovakve riječi

Khmazat je pobijedio Usmana, uzeo mikrofon i održao nevjerovatno moćan govor: "Selam alejkum..."

Admin Čaušević

Khamzat Chimaev uspješno je produžio svoj neporaženi učinak na 13:0 nakon što je većinskom odlukom sudija pobjiedio Kamaru Usmana na UFC 294 događaju u Abu Dhabiju.

Chimaev nije gubio vrijeme da se odmah baci na posao. Krenuoje s udarcima u uvodnim trenucima borbe. Dok se Usman dobro branio na početku, Nigerijska noćna mora je završila na podu.

Od tada je kontrolisao prvu rundu provodeći većinu vremena na Usmanovim leđima i prijeteći da Nigerijac preda borbu.

Borba je u drugoj rundi krenula znatno sporije. Chimaev se veći dio runde nije bavio hrvanjem, odlučivši se za udarac u sporoj kickboxing borbi. Napravio je "tackedown" 30 sekundi prije kraja, ali mu to nije previše pomoglo.

Oglasi

To je omogućilo zanimljivu treću te ujedno posljednju rundu. Usman je započeo s lijepom serijom udaraca kontrolisao je udaljenost, ali je njegov momentum spao kada je Chimaev promijenio taktiku.

Na kraju su oba borca meč zavšila na nogama, a pobjedu je donio odlukama sudija. Ocjene su glasile 29-27, 29-27, 28-28 u korist borca rođenog u Čečeniji.

Nakon što je proglašen pobjednikom Chimaev je u ruke uzeo mikrofon i te održao kratak govor koji će odjeknuti svijetom.

"Selam alejkum. Ljudi, znate šta se sada dešava u svijetu. Teško je kad djeca umiru. Nije bitno jeste li muslman, krišćanin ili jevrej, molim vas pustite nad da živimo zajedno u miru", poručio je Chimaev.

Inače, Chimev se večeras trebao boriti proiv Paula Coste, ali ovaj borac je je odustao od borbe zbog povrede lakta, pa je Usman prihvatio borbu u posljednji tren.

Top Komentari

xX_Bosnian_Bull_Xx
Jaci je ali imao je brate puno respekta prema usmanu ali ko ne bi! Tako ga nikad nisam vidio, da tako puno respekta ima prema drugom borcu! Ali to se vec vidjelo na konferenciji kad su pricali, kako mu ruke tresu! Ali drugacije ne bi ni pobjedio, bar ja tako mislim! Dobro ga drzao na podu i kontrolirao ga!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi