Vuk dobio plijen - 'Savršeni' je jedini imao petlju prihvatiti borbu protiv zvijeri

Chimaev vs Costa

Vuk dobio plijen - 'Savršeni' je jedini imao petlju prihvatiti borbu protiv zvijeri

Midhat Šljivak

Velika vijest dolazi iz MMA svijeta. Khamzat Chimaev se 21. oktobra u Abu Dhabiju vraća u oktagon, a protivnik će mu biti sjajni brazilski borac Paulo Costa.

Khamzat Chimaev se nakon godinu dana vraća u UFC-ov oktagon. Čečenska zvijer dogovorio je borbu 21. oktobra u Abu Dhabiju, a protivnik mu je Brazilac Paulo Costa.

Borz (Vuk) je dugo tražio povratnički meč. Međutim, odbijali su ga mnogi jer niko nije želio biti žrtva nevjerovatnog Čečena, ali neko je jednostavno morao imati petlju da uđe u oktagon s njim.

Borbu je prihvatio poznati brazilski borac Paulo Costa. Popularni Borrachinha potpisao je ugovor za borbu i definitivno će biti najteži rival u karijeri čečenskog vuka.

Paulo Costa je dobro poznato lice iz UFC-a. Borrachinha je imao vrhunske nastupe, a napao je i titulu srednje kategorije protiv Israela Adesanyje u septembru 2020. godine. Izgubio je tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Oglasi

Borba s Chimaevim i njemu će biti povratnička nakon više od godinu dana. Dosta se govorilo o njegovom ugovoru s UFC-om, no on je nastavio saradnju s najjačom svjetskom promocijom.

Costa je u MMA karijeri na omjeru od 14 pobjeda i dva poraza i vjerovatno će pobjednik duela s Chimaevom biti novi izazivač Israela Adesanye.

Khamzat Chimaev je s druge strane na omjeru od 12-0. Niko nije bio ni blizu da ga ugrozi, ali Costa će mu bez ikakve dileme biti najveći izazov karijere.

Treba napomenuti da će UFC 294 event u Abu Dhabiju 21. oktobra u glavnoj borbi večeri vjerovatno predvoditi prvak lake kategorije Islam Makhachev, a vidjet ćemo ko će mu biti rival.

Govorilo se da bi to ponovo mogli biti Charles Oliveira i Alexander Volkanovski, no nijedan neće biti spreman za oktobar, pa je Islam prozvao prvaka velter kategorije Leona Edwardsa kako bi pokušao osvojiti i drugi pojas.

UFC će uskoro vjerovatno objaviti kompletan raspored borbi i sigurno je da nas čeka novi spektakl.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi