Ludi Čečen išao u Irsku da prebije Conora: Išao sam tamo da branim čast svih nas...

Khamzat je imao jasan cilj

Ludi Čečen išao u Irsku da prebije Conora: Išao sam tamo da branim čast svih nas...

M. Šljivak

Khamzat Chimaev preko noći je postao velika MMA zvijezda.

Donedavno nepoznati borac je u samo dva mjeseca odradio tri impresivne borbe u UFC-u i sada je njegovo ime na samom vrhu ljestvica popularnosti.

Naravno, Khamzat koristi svaku šansu da prozove brojne zvijezde. Jedno vrijeme mu je na udaru bio Conor McGregor, a nedavno je ispričao priču kako je otišao u Irsku da prebije veliku MMA zvijezdu.

Desilo se to 2018. godine. Uvrijeđen je bio što je Conor vrijeđao islam i Khabiba i odlučio je da nešto poduzme.

"Tada sam bio amater ili sam možda imao jednu profesionalnu borbu. Želio sam ga prebiti, vjerovao sam da ga mogu naći na ulicama. Mnogi su vjerovali da mu želim pomoći u pripremama za Khabiba, ali sam zapravo došao da odbranim našu čast i ponos. Išao sam tamo zbog svih nas.", rekao je Chimaev i nastavio je nevjerovatnu priču o putovanju u Irsku.

"Sletio sam u Irsku i čekao sam na aerodromu. Prvobitno su me pustili u državu, ali su me zatim zaustavile specijalne jedinice i rekli su mi da ne mogu dalje. Nisam shvatao šta mi govore jer sam loše govorio engleski. Prebacili su me u policijsku stanicu i držali su me osam sati", ispričao je nedavno Chimaev, te je dodao:

"Nisu me ispitivali. Bio sam tu u ćeliji osam, možda i devet sati. Radio sam sklekove i trbušnjake, hranu mi nisu dali, a zatim su došli i rekli mi da moram ići u Švedsku. Vratili su me na aerodrom i poslali kući", završio je priču Chimaev.

Čečenski borac je trenutno na omjeru od 9-0, a veoma brzo bismo ga trebali gledati u novom meču, jer iz prethodnog nije pretrpio nikakvu štetu i završio ga je za samo 17 sekundi.

Top Komentari

GigantMostarski
Kakav klaun
3 7
X_BoSniaN_BuLL_x
Prebio bi ga musliman
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi