Noć u kojoj je Anthony Joshua postao svjetska zvijezda i borba o kojoj će se uvijek pričati

Poslao je u penziju velikog Vladimira Klička

Noć u kojoj je Anthony Joshua postao svjetska zvijezda i borba o kojoj će se uvijek pričati

Midhat Šljivak

Anthony Joshua je trenutno bez dileme jedan od najboljih boksera svijeta.

Iako je u proteklih godinu dana imao dva teška izazova protiv Andyja Ruiza, koji je postao i prvi čovjek koji ga je pobijedio, Britanac je vratio pojaseve i u njegovom vlasništvu su IBF, WBO, WBA i IBO pojasevi.

AJ je međutim najveću pobjedu karijere ostvario prije gotovo tri godine. Protivnik u ringu 29. aprila 2017. godine bio mu je dugogodišnji suvereni vladar teške kategorije Vladimir Kličko koji je tražio povratak na tron nakon što je izgubio meč od Tysona Furyja.

Ipak, ispostavit će se da je meč protiv Joshue na ispunjenom stadionu Wembley njegov posljednji u karijeri. Bio je to spektakularan obračun dvojice sjajnih boksera, obojica su bila na podu, a zatim je došla 11. runda.

Spektakularni uppercut završio je na Kličkovoj bradi i Joshua je došao do svoje najveće pobjede u karijeti i te noći je postao svjetska zvijezda.

"Ne vjerujem da će nadmašiti tu noć čak i ako pobijedi Furyja ili Wildera. Adrenalin je bio nevjerovatan i nikad ništa nisam osjetio ranije. Skakali smo oko ringa i s navijačima", rekao je Joshuin menadžer kampa David Ghansa.

I zaista je to bila posebna noć Više od 90.000 navijača svjedočilo je nastajanju jedne velike bokserske zvijezde, a niko nije uzalud došao jer su oba borca napravila pravi spektakl.

Na kraju je AJ došao do pobjede. Poslao je čuvenog Vladimira Klička u penziju i postao je u tim trenucima svjetski broj jedan.

Nakon Klička šampion je rušio Carlosa Takama i Alexandera Povetkina, a odlukom sudija je dobio i Josepha Parkera. Uslijedile su potom dvije borbe protiv Andyja Ruiza koje su obilježile prošlu godinu u svjetskom boksu.

Top Komentari

TheAnswer
Želim igrat za nekog u ekipi na kvizu, čitam vas, spojite me ako ima mjesta
0 2
Mele
Klicko se dobro borio, iako je stariji 13 g od AJ, mada mislim da je na vrhuncu slave Fury mu nanio poraz, uz jos nekoliko poraza na pocetku karijere sto je imao. AJ je uz Lenoxa Loisa sigurno jedan od kvalitetnijih i tehnickih boksera Tyson je bio razarac, ne kvalitetom dobar, Tu su i Holyfild, Forreman, iako je bio ostario, tukao je mnoge velike i jake boksere, dok je na vrhu svakako Ali, niko teknicki nije i nece biti na tom nivou.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi