Kličko u iznenađujućoj borbi na oproštaju?
Foto: EPA

Moguća borba sa Wilderom

Kličko u iznenađujućoj borbi na oproštaju?

M. Šljivak

Dugogodišnja dominacija Vladimira Klička u teškoj kategoriji okončana je porazom od Tysona Furyja 2015. godine, da bi zatim krajem aprila ove godine legendarni Ukrajinac doživio i prvi nokaut nakon više od desetljeća i to od Anthonyja Joshue.

Iako ima pravo da traži revanš od mladog Britanca u kojima bi pokušao vratiti titule i tako otići u penziju, postoji velika mogućnost da Kličko karijeru završi borbom za WBC pojas, kojeg drži nepobjedivi Deontay Wilder.

WBC je nedavno objavio listu izazivača za pojas, a Kličko je na novoj listi na drugom mjestu iza Bermanea Stivernea, kojeg je Wilder već pobijedio.

Amerikanac je izazvao i Joshuu u borbama za ujedinjenje titula, ali će za to vjerovatno pričekati, ako 41-godišnji Kličko uzme opciju revanša protiv Joshue.

Međutim, moguć je i zanimljiv rasplet u kojem bi Ukrajinac karijeru završio borbom protiv američkog boksera. Činjenica da je "bronzani bombarder" već pobijedio Stivernea i da želi jače borce u ringu, mogla bi dovesti do duela njega i Vladimira. 

Borba bi se održala vjerovatno u Las Vegasu, ali još uvijek je sve daleko od dogovorenog, a Wilder razmišlja i o prihvatanju borbe sa Tonyjem Bellewom, prije nego se nađe u ringu sa Joshuom.

Biće svakako zanimljivo vidjeti šta će Kličko odlučiti i sigurno da izbor nije nimalo lak.

Wilder je u karijeri odradio 38 mečeva i u svim je pobijedio, a ima čak 37 pobjeda nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi