Niski, zdepasti i teški do maksimuma: Šta se desi kada takva dvojica uđu u obračun?
Ovakve borbe izazivaju ogromnu pažnju u svjetskoj javnosti i često su veoma bizarne (Foto: Screenshot)

Nevjerovatna borba

Niski, zdepasti i teški do maksimuma: Šta se desi kada takva dvojica uđu u obračun?

M. Šljivak
Teme:

Alash Pride FC organizacija napravila je prije nekoliko dana event u kojem su borila dva čovjeka koji su svojim izgledom i težinom privukli veliku pažnju.

Posebnu pažnju na Alash Pride 79 eventu u Kazahstansu privukao je obračun između momaka čija je težina kombinovano gotovo 300 kilograma.

Obojica su niski, zdepasti i teški do maksimuma i u dvorani su svi jedva čekali da vide kako će se borba između njih odvijati.

[twitter]https://twitter.com/Barrelelapierna/status/1608111809764167680[/twitter]

Na jednoj strani bio je Nikita Maksimov. Ovaj 36-godišnjak visok je 174 centimetra i težak čak 160 kilograma, a svaki kilogram viška jasno je vidljiv na njegovom tijelu.

Njegov rival bio je Birzhan Burya Shopbai. On je isto 36-godišnjak koji je nešto lakši od protivnika (130 kilogramaa), a visok je 176 centimetara.

Oglasi

Borba nije dugo trajala. Burya je taj koji je izašao kao pobjednik i posao je završio već za 20-ak sekundi u meču koji je dogovoren u tri runde od po tri minute.

Na samom početku Maksimov je pokušao oboriti rivala. To mu nije pošlo za rukom i uslijedilo je jako dobro bacanje, a zatim i zakucavanje za tlo od strane Burye koji je na kraju došao do pobjede.

Njihov nastup privukao je veliku pažnju. Pobjednik je ispraćen ovacijama i nema dileme da ćemo ga opet gledati u ovoj organizaciji.

Ovakve brobe nisu ništa novo u svijetu borilačkog sporta. Pojavile su se brojne organizacije koje organizuju bizrane obračune i na taj način privlače veliku pažnju.

Posebno su Rusi ti koji pokazuju sve i svašta. Nema šta nisu isprobali u od kombinacija i pitanje je samo čega će se narednog sjetiti.

Ovakve borbe su bizarne i definitivno nemaju previše smisla, ali očigledno ima onih kojima su zanimljive.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi