Amater izašao iz zelenog Lamborghinija i umalo uništio mit o nepobjedivoj porodici Fury

Tommy Fury pobijedio KSI-ja

Amater izašao iz zelenog Lamborghinija i umalo uništio mit o nepobjedivoj porodici Fury

Midhat Šljivak

Olajide Olatunji, poznatiji kao KSI, umalo je šokirao svijet boksa. On je prošle noći u Manchesteru nakon šest rundi većinskom odlukom poražen od profesionalnog boksera Tommyja Furyja. Jedan sudija je meč bodovao 57-57, a dvojica su dala pobjedu Furyju 57-56.

YouTuber KSI i Tommy Fury našli su se protekle noći u ringu u Manchesteru. Amater je umalo srušio mit o nepobjedivosti porodice Fury čiji je najpoznatiji član WBC šampion svijeta teške kategorije - Kralj Cigana Tyson Fury.

KSI je u velikom stilu došao na meč. Parkirao je zeleni Lamborghini, ušao u ring i tamo je pružio veliki otpor profesionalnom bokseru.

Fury je na otvaranju borbe ostao i bez boda. Radio je KSI dosta dobro uvodne runde, da bi potom Tommy preuzeo kontrolu nad borbom, no nije mogao previše napraviti zbog konstantnog držanja od strane protivnika.

Oglasi

Na kraju je odluka otišla u ruke sudija. Mnogi su mislili da će KSI šokirati svijet, no sudije nisu tako mislile. Jedan je meč bodovao neriješeno (57-57), a dvojica su dala pobjedu Furyju (57-56).

Zadovoljan je pobjedom član slavne bokserske porodice. Bilo je straha da nije napravio dovoljno za trijumf.

"Nisam mogao koristiti desnu ruku šest nedjelja. Radim ovo da bih osigurao bolji život porodici. Ne želim biti Tyson Fury, želim biti najbolji mogući Tommy Fury. Dosta mi je s*anja, idem po prave stvari", rekao je nakon meča Fury.

YouTuber s druge strane smatra da je opljačkan i traži revanš.

Oglasi

"Pljačka. Ovo je pljačka! Ništa nisi pogađao. Ja sam YouTuber, ti si bokser i očigledno moraš pobijediti. Želim revanš. Ovo je pljačka. Dobio sam tri runde, namjerno me udarao u potiljak. Žalit ću se, osjećam da sam dobio ovaj meč", poručio je KSI.

U publici je bio i Tyson Fury čije je lice bilo poprilično zabrinuto tokom borbe, ali je na kraju ušao u ring kako bi proslavio pobjedu svog polubrata.

Tommy Fury je u profesionalnoj karijeri na omjeru od 10-0, ali treba istaći da je posljednja dva meča odradio protiv YouTubera i jedva ih je dobio.

KSI je doživio svoj prvi poraz (4-1-1), ali prethodne mečeve je radio s raznim poznatim ličnostima, pa se ne može reći da su to bili profesionalni mečevi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi