Tommy Fury ugasio je hype Jakea Paula
Obračun u Saudijskoj Arabiji privukao je ogromnu pažnju borilačke javnosti širom svijeta (Foto: Screenshot)

Podijeljenom odlukom sudija

Tommy Fury ugasio je hype Jakea Paula

M. Šljivak

Tommy Fury pobijedio je večeras u Saudijskoj Arabiji Jakea Paula podijeljenom odlukom sudija i na taj način je okončao ogromni hype kojeg je ovaj YouTuber napravio od sebe pobjedama nad momcima koji nemaju previše veze s boksom.

Jake Paul je za mnoge običan cirkuzant što se boksa tiče. Tukao je u dosadašnjoj karijeri MMA borce, košarkaše i YouTubere, a pred njim je večeras konačno bio neko ko se bavi boksom cijeli život - Britanac Tommy Fury.

Mlađi brat teškaškog prvaka svijeta Tysona Furyja pokazao se kao preveliki zalogaj za američku internet zvijezdu koji je na kraju doživio prvi poraz u karijeri, iako je meč bio poprilično zanimljiv.

Početna faza meča donosi dosta držanja s obje strane. Paul je krenuo nešto aktivnije naprijed, ali je Fury serijom udaraca u samom finišu prve runde podigao publiku na noge.

Tommy je radio odlične kontre. Nije Paulu dozvoljavao previše čistih udaraca i poprilično je kontrolisao ring odličnom kretnjom i kontrama.

Paul s nekoliko odličnih direkta otvara treću rundu. Bili su to čisti udarci i Amerikanac je izgledao dosta dobro u ovom dijelu meča.

Oglasi

Fury je radio odlično u četvrtoj rundi. Izgledao je nogo bolje od Paula, svježije i odmornije i bio je poprilično opušten u ringu.

Paulu je oduzet jedan bod zbog udaranja glavom u petoj rundi, ali Amerikanac je potom žestoko pogodio Furyja i čini se da ga je dobro uzdrmao po prvi put večeras.

Žestok obračun nastavljen je i u ostatku borbe. Fury je pokazivao više u ringu, vidljivo je bilo da je školovaniji bokser, ali je i Tommyju zbog držanja oduzet bod u šestoj rundi.

Dosta prljave borbe viđeno je i u preostale dvije runde. Jedan udarac glavom otvorio je arkadu Furyju pred posljednju osmu rundu u koju su oba borca ušla žestoko.

Jake Paul je na otvaranju runde pogodio Furyja koji završava u nokdaunu. Sudija mu je brojao, ali bez problema je nastavio meč koji je potom otišao na odluku sudija. Jedan je dao pobjedu Paulu (75-74), dvojica Tommyju (76-73) i on je slavio podijeljenom odlukom.

Paulu je ovo prvi poraz u sedmom meču (6-1), a Tommy Fury ima perfektan skor od 9-0.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Paul puno bolji, čak ga i obarao gotov...
2 3
Chelsea1
Ovog Paula nemogu gledati
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije