Zlatan Ibrahimović dobio izazov za obračun u ringu
Zlatan Ibrahimović dobio je neobičan izazov nakon okončanja fudbalske karijere (Foto. EPA)

KSI mu nudi borbu

Zlatan Ibrahimović dobio izazov za obračun u ringu

Midhat Šljivak

Legendarni Zlatan Ibrahimović okončao je veliku fudbalsku karijeru. Švedski napadač kopačke o klin je okačio u dresu Milana i sada se može opustiti i uživati u životu. Ibra je međutim prije nekoliko dana dobio zanimljiv izazov da se okuša u boksu, a prozvao je influencer KSI.

Zlatan Ibrahimović je u proteklih više od 20 godina važio za jednog od najboljih napadača svijeta. Legendarni Ibra igrao je za istinske velikane svjetskog fudbala, a na kraju je kopačke o klin okačio kao igrač Milana.

Tokom karijere Ibrahimović je znao biti itekako žestok. Cijeli svijet je pričao o njegovim incidentima sa saigračima s kojima je dobro znao zakuhati, pa čak i fizički obračunati.

Njegove taekwondo vještine pomagale su mu u tim obračunima, ali i na terenu gdje je izvodio nevjerovatne poteze. Zbog toga nije nikakvo čudo što je po okončanju karijere dobio izazov da se nađe u ringu.

Poznati influencer KSI pozvao je Zlatana na obračun u boksu. Smatra da bi duel između njih izazvao globalnu pažnju.

Oglasi

"Volio bih da se to ostvari. Bilo bi zaista nevjerovatno", rekao je KSI i dodaje:

"Gledao sam ga dok udara vreću. Izgleda kao da zna dobro udariti. Idemo, brate. Uđi u ring prijatelju", poruka je ovog influencera Zlatanu Ibrahimoviću.

KSI čije je puno ime Olajide Olayinka Williams Olatunji poznati je YouTuber, ali u posljednje vrijeme se posvetio boksu i često je u ringu.

On čak ima i jedan profesionalni meč. Odradio ga je protiv kolege Logana Paula u Los Angelesu, a ima i četiri egzibiciona meča u kojima ima tri pobjede nokautom i jedan no contest meč, te dva amaterska meča (pobjeda i neriješen duel).

Ipak, teško je očekivati da će se Zlatan ikada naći u bokserskom ringu. Iako važi za žestokog momka njegovo područje je taekwondo i crni pojas kojeg ima vjerovatno ne bi bio dovoljan protiv momka koji je već odavno u punom bokserskom treningu.

On je samo još jedan u nizu ljudi koje je KSI izazvao na meč, ali vjerovatno i jedini kojeg neće moći nagovoriti na borbu bez obzira na cifre koje se nude.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi