"Kubrat Pulev će okončati karijeru Anthonyja Joshue"
Foto: EPA

Bob Arum uvjeren

"Kubrat Pulev će okončati karijeru Anthonyja Joshue"

Midhat Šljivak

Anthony Joshua vratio je titule teškaškog prvaka svijeta nakon što je prošle sedmice pobijedio Andyja Ruiza u Saudijskoj Arabiji.


Britanski bokser je tako osvetio jedini poraz u karijeri, a pred njim su sada dva nova protivnika. Birat će između Olexandera Usyka i Kubrata Puleva, a za sada je Pulev glavni kandidat za borbu.

Promotor Bob Arum vjeruje kako će bugarski teškaš nokautirati Joshuu i završit mu karijeru.

"Otkrit ću vam nešto, a vi se možete složiti ili ne. Na kraju 2020. godine Joshua neće biti vrh svjetskog boska. Bugarin imena Kubrat Pulev će ga nokautirati u narednoj borbi i završit će mu karijeru", rekao je Arum i nastavio je:

"Pulev je prvi imao status izazivača i očekujem da će on da se bori. To će biti krajem aprila ili početkom maja", poručio je Arum.

Pulev se i 2017. godine trebao boriti protiv Joshue, ali se nekoliko dana pred meč povukao zbog povrede.

Bugarski bokser je u karijeri na omjeru od 28-1, a jedini poraz mu je nanio Vladimir Kličko.

Top Komentari

izvoristine
Klicko ga prebio. Mali je on za AJ. Sto se tice ukrajinca mislim da jedino on moze pobjediti AJ. Jer je tehnicki nevjerovatan boxer.
6 1
user1576511393
Aj zna
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi