Sve je otišlo u javnost: Šta je Joshua obećao Ruizu?

Najavio je i treći meč

Sve je otišlo u javnost: Šta je Joshua obećao Ruizu?

Midhat Šljivak

Anthony Joshua prošle je sedmica savladao Andyja Ruiza i vratio je pojaseve prvaka teške kategorije po četiri verzije.

Dominirao je Britanac tokom svih 12 rundi i dobio je borbu uvjerljivo na bodove, a odmah nakon borbe Ruiz je izrazi želju za revanšom.

Međutim, zbog pravila u kojima protiv zvaničnih izazivača mora braniti pojaseve, treći meč će još malo pričekati, ali je u ringu AJ imao poprilično zanimljivo obećanje Meksikancu.

"Idemo u treći meč jer se je***o volim boriti. Ovo sam odradio da bismo odradili trilogiju. Idućeg puta idemo u je***i rat", obećao je Joshua Ruizu.

Ipak, prije Ruiza šansu bi trebali dobiti izazivači u verzijama WBO i IBF Oleksandr Usyk i Kubrat Pulev, a za sada je Pulev najbliži šansi za napad na pojaseve.

Top Komentari

Bosnian King
Mece od njih ni jedan borit sa usykon, pomeo bi ih.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi