Svijet se smije Kung Fu majstoru: Ušao je u meč izvodeći poteze, a završio uspavan od jednog udarca
Foto - Screenshot

Luda scena

Svijet se smije Kung Fu majstoru: Ušao je u meč izvodeći poteze, a završio uspavan od jednog udarca

M. Šljivak

Mješovite borilačke vještine (MMA) stekle su nevjerovatnu popularnost širom svijeta u prethodnih 20-ak godina.

Iz dana u dan MMA kao sport je sve popularniji. Brojne su organizacije širom svijeta, a neke od njih organizuju zaista bizarne mečeve.

Tako smo u posljednjih nekoliko godina mogli vidjeti duele ogromnih ljudi protiv mršavaca, žena protiv muškaraca, borbe dva na dva ili tri na tri i publika dobija vrhunsku zabavu.

Dosta je onih koji i zalutaju u MMA svijet. Njihov nastup završni neslavno, a šta tek reći za jednog Kung Fu majstora koji se odlučio isprobati u borbi protiv kickboxera.

Njegove vještine mu nisu previše pomogle. Ušao je u oktagon izvodeći određene poteze, no ubrzo je na teži način shvatio kako od njih ništa nema.

Kickboxeru je bio potreban samo jedan udarac da bi uspavao nesretnog 'majstora'. Ciljao je pravo u bradu i završio je meč u sekundi.

Oglasi

Nesretni kung fu majstor je zakucan za pod. Odmah su mu organizatori pritrčali u pomoć, no nesretnik nije znao gdje se nalazi.

Sigurno je da kung fu majstor neće više ni pokušati da se okuša u ovakvoj vrsti borbe. Njemu je ipak najbolje da se drži svog sporta jer u MMA borbi mu ne pomaže previše sve što zna.

Kung Fu je izuzetno lijepa borilačka vještina. Međutim, za ulazak u MMA svijet potrebno je mnogo više i nije lijepo vidjeti ovakve scene.

MMA je ipak dimenzija više u odnosu na sve ostale borilačke sportove.

Promo

Oglasi