Scene kakve se ne pamte: Nemilosrdno udario rivala, a zatim ga pištoljem natjerao da moli za milost
Foto - Screenshot

Nevjerovatno

Scene kakve se ne pamte: Nemilosrdno udario rivala, a zatim ga pištoljem natjerao da moli za milost

M. Šljivak

Ruski MMA borac Shovkhal Churchaev suočava se sa zatvorskom kaznom zbog napada na iranskog borca Mohammada Heibatija.

Netrepeljivost između dvojice boraca vlada već mjesecima. Churchaev konstantno prijeti Irancu koji živi u Rusiji, a sada je odlučio da prijeđe s riječi na djelo.

Tokom gostovanja u jednom podcastu došlo je do haosa. Churchaev je prvo udario Heibatija, a zatim je dok je ovaj bio na tlu potegao pištolj.

Zatražio je od iranskog borca da klekne ispred njega i da moli za milost. Srećom, Churchaeva su uspjeli smiriti i izbjegnuta je tragedija.

Međutim, zbog onog što je napravio ruski borac se suočava sa zatvorskom kaznom. Policija istražuje incident i navodno bi Churchaev mogao na dvije godine u zatvor zbog napada i prijetnji smrću.

Oglasi

Heibati je nakon ovog incidenta 'otvorio dušu'. Tvrdi da mu ruski borac već mjesecima prijeti te da prati njega i njegovu porodicu.

"Churchaev je sa svojom grupom došao do mog doma. Ostavili su poruku na kojoj piše kako su vidjeli moju ženu".

'Perzijski lav' prijavio je slučaj i ambasadi Irana u Rusiji. Odlučio se osigurati za svaki slučaj i označiti krivca ako bi mu se nešto desilo.

Churchaev je i ranije pravio brojne skandale. Napadao je protivnike prije borbi i označen je kao kontroverzan borac.

Rus je u profesionalnoj karijeri odradio ukupno šest borbi i na omjeru je od pet pobjeda i jednog poraza.

S druge strane Iranac ima borbu manje i na učinku je od četiri trijumfa i jednog izgubljenog meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi