Još jedan veliki šampion želi povratak u ring: Imam nedovršena posla sa tim čovjekom
Foto - EPA

Lewis je spreman da se vrati

Još jedan veliki šampion želi povratak u ring: Imam nedovršena posla sa tim čovjekom

Midhat Šljivak

Povratak Mikea Tysona u ring nakon 15 godina privukao je veliku pažnju svjetske javnosti.

Mike odradio sjajnih osam rundi protiv Royja Jonesa, a njegov povratak je naveo još jednog velikog šampiona da razmisli o borbi sa 55 godina.

Lennox Lewis je spreman da se vrati i do za borbu sa Riddickom Boweom, čovjekom kojeg je pobijedio u finalu Olimpijskih igara 1988. godine.

Tvrdi da sa njim ima nedovršena posla zbog dešavanja iz devedestih godina prošlog stoljeća.

"Većina boksera se vraća jer nemaju šta drugo da rade. Ljudi ih ospjedaju pitanjima o borbi, protivnicima i to im ne donosi nikakvo dobro. Ja sam odlučio da budem daleko od toga. Ipak, možda se vratim ako bude prava stvar. Obavljeni su razgovor sa Riddickom Boweom koji želi da se bori sa mnom. Imamo neka nedovršena posla", rekao je Lewis.

Lewis je jedan od najvećih boksera svih vremena. Povukao se na vrhuncu slave 2003. godine pobjedom nad Vitalijem Kličkom i sa omjerom 41-2-1.

Bowe je iz prostesta 1993. godine odbio da se bori sa Lewisom za WBC pojas i odlučio ga je napustiti i to mu je ostala mrlja u karijeri koju je završio sa samo jednim porazom i 43 pobjede.

Top Komentari

user1602245913
Vjerovatno imaju male penzije, pa se vraćaju u ring.
0 1
user1583752673
Bori se sa Klickom ako smijes posto si kukavicki pobjedio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi