Dres Lionela Messija trebao mu je donijeti sreću u borbi - Iznijeli su ga na nosilima

Težak nokaut

Dres Lionela Messija trebao mu je donijeti sreću u borbi - Iznijeli su ga na nosilima

M. Šljivak

Evolution Championship 86 event održao se ove sedmice u Egiptu, a borba između Karima Mohameda i Mahmouda Tarzyja privukla je veliku pažnju jer je Tarzy veliki obožavatelj Lionela Messija i odlučio se pojaviti u dresu Barce s brojem 10. Nije mu to pomoglo jer je brutalno nokautiran u prvoj rundi.

Mahmoud Tarzy nije previše poznato ime u MMA svijetu. Egipatski borac pokušava se kao i mnogi drugi probiti na sceni, no nedostatak kvaliteta je očigledan i možda je bolje da se počne baviti drugim stvarima dok nije kasno.

Tarzy je tokom ove sedmice imao meč protiv Karima Mohameda na eventu koji je nazvan Evolution Championship 86 i nikako se nije dobro proveo.

Meč je završio već u prvoj rundi. Serijom žestokih udaraca Mohamed je nokautirao nesretnog Tarzyja koji je međutim iz drugih razloga privukao pažnju MMA publike.

Ovaj borac je veliki obožavatelj lika i djela argentinskog fudbalera Lionela Messija. U njegovu čast se odlučio i boriti u dresu Barcelone s brojem 10.

Oglasi

To mu nije previše pomoglo. Teško je nokautiran i nakon viđenog u samo nekoliko minuta može se jasno reći da bi Mahmoud definitivno trebao da razmisli o daljoj karijeri.

Sada je nokautiran od prosječnog borca s druge strane. Sasvim je jasno da nema šta tražiti u MMA svijetu i možda je bolje da što prije prestane s aktivnim borbama.

Pogledajte ovaj zaista brutalan nokaut kojim je nesretni Tarzy izgubio meč i nakon kojeg se dugo budio.

Mješovite borilačke vještine nisu baš za svakoga. Ovaj momak je dokaz tome i nadamo se da će biti dobro nakon ovog teškog nokauta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi