Zidane pred cijelim svijetom skinuo kapu Messiju: "Ja sam vidio sekundu ispred drugih, ali ti..."

Francuz i Argentinac

Zidane pred cijelim svijetom skinuo kapu Messiju: "Ja sam vidio sekundu ispred drugih, ali ti..."

M. Šljivak

Zinedine Zidane i Lionel Messi našli su se oči u oči u razgovoru o kojem će se sigurno pričati. Očekivano, obojica su jedan drugom podijelili brojne komplimente, a čuveni Francuz bez ikakve dileme vidi Argentinca kao jednog od najvećih ikad.

Zinedine Zidane i Lionel Messi su obilježili svijet fudbala u svojim erama. Zidane je na scenu došao sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća, a nakon odlaska u penziju 2006. godine na velikoj sceni se pojavio Lionel Messi.

Rivali su bili na terenu dok je Zidne vodio Real, a Leo igrao za Barcelonu. Ipak, jedan prema drugom imaju veliko poštovanje bez obzira na rivalitet.

Zidane je Messija predstavio kao čovjeka kakav se više neće roditi.

"Ja sam vidio stvari na terenu brže od ostalih. Bio sam sekundu ispred drugih, ali ti si tri sekunde ispred svih. Prava je šteta što nismo mogli igrati zajedno", riječi su Zidanea upućene Messiju.

Oglasi

"Kada bih ga morao opisati jednom rječju - Magija. Danas mu mogu u oči reći koliko ga volim kao igrača. On je magija, čista magija. Rijetki su slični njemum ali niko kao on", riječi su Zidanea.

Nije ni Leo ostao dužan u komplimentima prema legendarnom Francuzu.

"Moram reći da te obožavam. Nismo igrali zajedno, ali smo igrali jedan protiv drugog, ti kao trener, a ja kao igrač. Uvijek sam te poštovao i obožavao sve što si radio".

"Ne govorim ovo zbog toga što si ovdje, to sam i ranije govorio. Zidane je jedan od najvećih igrača u historiji i uvijek sam ga volio i poštovao. Dosta sam patio zbog njega jer bio u Madridu".

"Zidane je elegancija, umjetnost, magija. Imam izuzetna sjećanja na njegove ikonske utakmice", riječi su Lionela Messija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi