Čovjeku koji je ovoj curi dozvolio ulazak u ring treba odmah oduzeti dozvolu za rad

Šokantno

Čovjeku koji je ovoj curi dozvolio ulazak u ring treba odmah oduzeti dozvolu za rad

Midhat Šljivak
Teme:

Svijet profesionalnog boksa pun je sumnjivih promotera koji čine apsolutno sve kako bi zaradili nešto novca na tuđi račun. Oni su ti koji organizuju razne vašare u ringu, namještaju borbe i prave istinski cirkus od ovog plemenitog sporta. Jedan takav je u Italiji organizovao borbu zbog koje nikad više ne bi smio kročiti u svijet boksa.

Grad Civitavecchia u blizini Rima večeras je svjedočio izuzetno bizarnom boks meču u ženskoj konkurenciji i definitivno će se o ovoj sceni pričati.

Promotor koji je organizovao borbu treba apsolutno dobiti zabranu bavljenja ovim poslom jer je dozvolio da u ring uđe djevojka koja definitivno nema šta tražiti u svijetu boksa.

Izvjesna Marie Kirst Footman debitovala je večeras u Civitavecchiju. Za protivnicu je imala nešto iskusniju borkinju Valentinu Angiolini i sve je završilo dosta komično u drugoj rundi.

Nesretna Footman definitivno ne zna ništa o boksu. Vidljivo je to iz njenog nastupa jer se naprimala udaraca do konačnog prekida u drugoj rundi.

Oglasi

Omalena bokserka je zalutala u ring. Protivnica ju je deklasirala i sudija nije imao druge opcije nego da prekine meč. O kakvom cirkusu se radilo dovoljno govori i sam pogled na ugao gdje je njen trener i cutman bio u običnom košarkaškom dresu.

Najveću krivicu za ovakve borbe definitivno snosi promotor. Nažalost, ove scene su postale svakodnevnica širom svijeta, pa često možemo svjedočiti kaljanju ugleda ovog sporta.

Čovjeku koji je organizovao borbu definitivno treba oduzeti dozvolu za rad. Ovo je zaista tužno i žalosno i nadamo se svakako da Footman nije doživjela neke teže povrede.

Pobjednica Valentina Angiolini došla je do treće pobjede u karijeri. Očigledno je da je Footman dovedena samo kako bi pala i toga je Italijanka sasvim sigurno svjesna.

Na kraju ona može biti zadovoljna jer joj je upisana još jedna pobjeda. Ipak, pitanje je šta će se desiti kada joj u ring dođe prva ozbiljna protivnica jer dosadašnje su bile istinske amaterke bez ikakve bokserske historije.

Tužno je gledati ovakve stvari u boksu i nadamo se svakako da lažni promotori i šampioni neće još dugo imati šansu da na ovakav način namještaju borbe

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi