Slatka osveta bivšeg trenera Wilderu: I ja bih pobijedio borce sa kojima se on borio
Foto - EPA

Mark Breland odlučio da progovori

Slatka osveta bivšeg trenera Wilderu: I ja bih pobijedio borce sa kojima se on borio

M. Šljivak

Deontay Wilder je prije godinu dana izgubio WBC pojas prvaka svijeta od Tysona Furyja.

Kralj Cigana je uništio Wildera u ovom meču, a američki bokser je nakon brojnih izgovora optužio trenera Marka Brelanda da je u dogovoru sa Furyjevim timom ubacio peškir u ring.

"Do 15 minuta prije izlaska sam se osjećao savršeno. Tako je bilo sve dok nisam ušao u ring. Sve što sam radio je pijenje vode, osjećao sam se čudno, kao da je u vodi bilo nešto za opuštanje mišića. Nije izgovor, zaista je tako", rekao je Wilder za američke medije i nastavio je:

"Taj kučkin sin (trener) mi nije rekao da je spreman napraviti nešto tako. Očigledno je morao nešto završiti, a govori o spašavanju mog života. Spasiti život je spriječiti me da ne skočim sa zgrade, ne trebaš to raditi u ringu. Prekinuo je meč kada sam vidio da je Fury umoran, taj smrad je u tom trenutku bio najsretniji čovjek na svijetu".

Nekoliko mjeseci kasnije oglasio se Breland koji je odlučio Wildera pustiti na zemlju. Istakao je da im je obojici karijera gotova.

"Karijera mu je gotova, baš kao i moja", rekao je Breland i dodao je o optužbama svog nekadašnjeg boksera.

"Mnogo ljudi me poznaje. Govori da sam mu sipao nešto u vodu, pogledajte snimke, voda nije bila kod mene. Bio sam tu da mu pomognem. Neki ne znaju prihvatiti poraz i kada izgube krive sve osim sebe.

Zatim je istakao da je Wilder dobijao uglavnom boksere koji su sa dna svjetske liste.

"I ja bih pobijedio boksere koje je on dobio. Kažete imao je dobrih pobjeda? Jedino možda Luis Ortiz i to je to. Ostali su sa dna liste. Ima taj moćan udarac i to je to. To ga je dovelo tu gdje jeste. Pogledajte borbe. Nikada nije slušao savjete i radio je šta je želio", rekao je Breland.

Wilder je u karijeri na omjeru 41-1-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi