"Ja sam ti dao šansu kad nisam morao i promijenio ti život, sad je red na tebe"
Foto - EPA

Wilder poručio Furyju

"Ja sam ti dao šansu kad nisam morao i promijenio ti život, sad je red na tebe"

M. Šljivak

Tyson Fury jasno je poručio Deontayju Wilderu da mu neće dati revanš za WBC naslov prvaka svijeta.

Prema Furyjevom timu Deontay je prekršio rokove za dogovor trećeg meča, pa je Kralj Cigana krenuo u potragu za novim rivalom za decembar.

To se naravno nije dopalo Wilderu. On želi novi meč, pa je poslao jasnu poruku Furyju koji smatra da američki bokser zbog brojnih izjava ima psihičkih problema.

"Tyson, ne brini za mene jer jasam sasvim dobro. Jedina stvar koju želim od tebe je da ispoštuješ dogovor i da se boriš sa mnom. Dao sam ti dvije šanse kada to nisam morao i promijenio sam ti život. Sad je tvoj trenutak da budeš čovjek i daš mi moj revanš na koji si pristao", napisao je Wilder.

Aludirao je Amerikanac na činjenicu da je Fury imao ozbiljne psihičke probleme nastale zbog teških opijanja i konzumiranja narkotika. On mu je zaista pružio šansu da se vrati na tron i sada traži da mu istom mjerom uzvrati.

Podsjetimo, Wilder i Fury su imali dva meča u prošlosti. U decembru 2018. godine fantastičan meč je završen neriješeno, da bi u februaru ove godine Fury dekalsirao Amerikanca.

Meč je zaustavljen u sedmoj rundi. Fury je uzeo WBC pojas prvaka svijeta, a Wilder je imao brojne izgovore za poraz.

Počeo je od preteškog kostima u kojem je ušao u ring. Zatim je optužio i trenera da ga je izdao, a na kraju ga je i otpustio.

Top Komentari

GuiliDamou
Korektna izjava i istinita 100%!
5 1
realno_govoreci
Za sta da ti da šansu? da uzmes malo love ponovo onda da,ali da ce te prebiti i to svi znaju
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi