Novi izgovori Deontayja Wildera: Čovjek se bruka svakom novom izjavom
Foto - EPA

Ne miri se sa porazom

Novi izgovori Deontayja Wildera: Čovjek se bruka svakom novom izjavom

M. Šljivak

Deontay Wilder još uvijek ne može prežaliti činjenicu da je poražen od Tysona Furyja.

Kralj Cigana ga je u februaru ove godine demolirao, a borba je prekinuta u sedmoj rundi zbog teških povreda američkog boksera.

Wilder je odmah nakon meča počeo sa izgovorima. Prvo je za poraz okrivio pretežak kostim sa kojim je izašao u ring, da bi nedavno okrivio trenera kojeg je optužio da je prekinuo meč u dogovoru sa protivnika.

Ne zaustavlja se na tome 35-godišnji bokser i sada je nastavio da se bruka izjavama i opravdanjima za poraz. Sada tvrdi da je krvarenje u uhu izazvao Fury noktom jer rukavice nisu bile adekvatne za meč.

"Još nisam čuo zašto su rukavice visile sa ruku i zašto su ruke bile u njihovoj sredini. Moje uho je imalo ogrebotine duboko unutra. To je od njegovh nokata", rekao je Wilder i nastavio je:

"U prvoj borbi sam vidio kada je Ricky Hatton povukao rukavice kako bi ruke bile u nedozvoljenoj poziciji. Isto je pokušao u drugoj borbi i tada me je ogrebao. Zbog toga su mi uši krvarile".

Nije stao na tome...

"Uvjeren sam da je stavio nešto teško u rukavicu, nešto veličine jajeta i to je razlog zašto mi je oteklina na licu imala oteklinu veličine jajeta. Usprkos svemu nije uspio oboriti ovog kralja, morao si me ubiti, a na kraju si morao da završiš sudiju i nevjernog trenera kako bi me zaustavio", poručio je Wilder.

Čovjek jednostavno ne voli da gubi, a vidjet ćemo hoće li na kraju dobiti revanš od Furyja.

Top Komentari

Penderinos
Haha cigo peksin ne voli sjeci nokte, ohani malo s izjavama jaro, grdno se pise onom kome se cigo za vrat natovari
3 2
vedin
Ova budala uzima pogrešnu terapiju.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi