Wilder optužuje redom: Moj trener mi je ubacio nešto u vodu u dogovoru sa Furyjevim timom
Foto - EPA

Ne može da prežali poraz

Wilder optužuje redom: Moj trener mi je ubacio nešto u vodu u dogovoru sa Furyjevim timom

M. Šljivak

Deontay Wilder jednostavno ne može da prežali činjenicu da je teško poražen u meču protiv Tysona Furyja u februaru ove godine.

Fury je sedam rundi prebijao Wildera nakon čega je trener Bronzanog bomardera odlučio da prekine meč. Amerikanac je smatrao da meč nije trebalo prekinuti, a nedavno je otpustio trenera koji je ubacio peškir.

Sada tvrdi da je trener Mark Breland meč namjestio u dogovoru sa Furyjevim timom.

"Do 15 minuta prije izlaska sam se osjećao savršeno. Tako je bilo sve dok nisam ušao u ring. Sve što sam radio je pijenje vode, osjećao sam se čudno, kao da je u vodi bili nešto za opuštanje mišića. Nije izgovor, zaista je tako", rekao je Wilder za američke medije i nastavio je:

"Taj kučkin sin (trener) mi nije rekao da je spreman napraviti nešto tako. Očigledno je morao nešto završiti, a govori o spšavanju mog života. Spasiti život je spriječiti me da ne skočim sa zgrade, ne trebaš raditi u ringu. Prekinuo je meč kada sam vidio da je Fury umoran, taj smrad je u tom trenutku bio najsretniji čovjek na svijetu".

Nije tu stalo već je krenuo i na Furyja i sudiju.

"Oči su mu izgledale kao da je uzeo neki koktel. Izgledao je kao da hoće razbiti moje crno dupe. Udarao me laktovima, a sudija tvrdi da ništa nije vidio. Taj smrad je bio pijan ili je bio dio kompletnog plana", uvjeren je Wilder.

Američki bokser više nema pravo na revanš jer je prošao rok za dogovor novog meča i Fury će nakon meča u decembru sa još nepoznatim protivnikom u 2021. godini imati dva okršaja za apsolutnog prvaka svijeta protiv Anthonyja Joshue.

Top Komentari

MaDaj
Pazi taj fazon, cekao dok nemoze da ga vise ubije covijek pa tek onda prosipa gluposti ... samo sto nije rekao crna macka mu presla reko puta i ona je kriva lol
8 0
user1583752673
Ovaj gori od McGregora
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi