Nevjerovatno ponižavanje Badra Harija
Foto - EPA

Nije ga štedio

Nevjerovatno ponižavanje Badra Harija

M. Šljivak

Legendarni kickboxer Badr Hari poražen je protekle subote od Rica Verhoevena.

Nažalost, Badr je zadobio povredu zgloba i nije mogao nastaviti meč, iako je čak dva puta slao šampiona u nokdaun.

Ipak, ono što je privuklo veliku pažnju su brutalne uvrede koje je doživio Marokanac od strane nizozemskog novinara Marca van Kampena.

On je sva dešavanja na stadionu u Arnhemu nazvao pravom slikom i prilikom antisocijalne Nizozemske, a zatim je krenuo vrijeđati i Badra.

Nazvao ga je profesionalnim razbijačem nevinih, dopingovanim sportistom, a kolika je mržnja prema Hariju govore i riječi u kojima ga je nazvao ga je osobom koji ima silnu želju ljude napraviti invalidima.

Nakon ovog skandalonog članka mnogi u svijetu sporta su se digli na noge i oštro su osudili ono što je Van Kampen napisao.

Top Komentari

Mirsad1705
Mržnja prema uspješnom muslimanu, nije se mogla sakriti. Pogledajte da li je "novinar" van Kampen ikog drugog tako napao, a nije da ih nedostaje...
4 1
ragnarrsonn
Demokratija je, svako ima pravo pisat sto zeli
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi