McGregor je uspio: Potpuni raspad sistema u UFC-u!

Intenzivno se traga za Khabibovim protivnikom...

McGregor je uspio: Potpuni raspad sistema u UFC-u!

Conor McGregor je dospio na naslovne strane svih svjetskih medija nakon divljačkog napada na autobus u kojem su se nalazili "headlineri" sutrašnjeg, dugo iščekivanog, UFC-a 223.

Na UFC-u su se Khabib Nurmagomedov i Max Holloway trebali boriti upravo za McGregorov pojas prvaka lake kategorije, ali čini se da je Irac ispunio obećanje od prije par dana.

Naime, McGregoru je UFC na čelu sa Danom Whiteom odlučio oduzeti pojas zbog činjenice da ga Irac nije branio, ali je ovaj na Twitteru poručio: "Nećete vi meni ništa uzeti, ništa nećete uraditi pi**e".

Čini se da je Irac uspio prouzrokovati potpuni raspad sistema u UFC-u, a kako sada stvari stoje borba večeri za njegov pojas će, ili biti otkazana, ili biti prava lakrdija.

Epilog McGregorovog napada na autobus je bilo otkazivanje tri borbe na UFC-u 223, dok je Irac završio u lisicama, te se protiv njega vodi krivični postupak.

Ipak, najteži udarac za Danu Whitea i UFC su svakako problemi sa organizovanjem borbe večeri.

Naime, nakon što je zbog povrede otpao Tony Ferguson, UFC je protivnika Khabibu Nurmagomedovu pronašao u Maxu Hallowayju, ali je sada i ovaj borac otpao.

Hallowayu doktorski tim nije dozvolio nastup, pa je Nurmagomedov ostao bez protivnika dan prije borbe za pojas prvaka u lakoj kategoriji.

Međutim, potpuna konfuzija u UFC-u se nastavila. Ova organizacija ne sve načine pokušava pronaći protivnika Nurmagomedovu, a čini se da su "kandidata" pronašli u Anthonyju Pettisu, koji je već jednom bio u posjedu pojasa prvaka lake kategorije.

Ovaj borac je pristao u posljednji momenat "uskočiti" i biti dijelom borbe za naslov prvaka.

Ipak, on je na današnjem vaganju premašio maksimalnu dozvoljenu težinu za laku kategoriju za 100-ak grama, te je dobio dodatna dva sata da pokuša izgubiti ovaj višak.

Nurmagomedovov tim je sve vrijeme bio optimističan i vjerovalo se da je Dagestanac konačno dobio protivnika, ali su onda iz UFC-a saopštili da se Pettis ipak neće ponovo vagati. Nikome i dalje nije jasno da li će se borba zakazati, a UFC je u očajničkim pokušajima počeo tragati za novim kandidatom.

Navodno Paul Felder može ispuniti normu na vaganju, ali sada Sportska komisija New Yorka ne dozvoljava ovom borcu da se registruje za sutrašnju borbu.

Konfuzija se i dalje nastavlja, a ko će biti Nurmagomedovov protivnik i da li će se borba za pojas uopšte održati još uvijek nije poznato.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi