McGregor platio 50.000 dolara kaucije i izašao na slobodu

Napravio bizaran incident

McGregor platio 50.000 dolara kaucije i izašao na slobodu

E. Čaušević

Irski borac Conor McGregor napravio je nevjerovatan haos pred početak UFC 223 kada je odlučio metalnim kolicima razbiti staklo na autobusu u kojem su bili UFC borci.

McGregora je naljutila odluka UFC-a da mu oduzmu pojas prvaka lake kategorije, te da se za isti bore Nurmagomedov i Ferguson bez prilike da isti brani irski borac. Irac je iz još nepoznatih razloga odlučio da metalnim kolicima razbije staklo na autobusu u kojem su bili borci koji će učestvovati na UFC-u 223.

Irski borac je tako uspio povrijediti nekoliko boraca zbog čega su u UFC-u bili primorani da odgode borbe. McGregor se veoma brzo predao policiji i otišao je na saslušanje. Ipak, prema pisanju američkih medija McGregor je sinoć pušten na slobodu nakon što je platio 50.000 dolara kaucije.

McGregoru je oduzet spomenuti pojas jer se od 2016. godine nije borio u UFC-u. Umjesto toga irski borac prošle godine je stao u ring sa Floydom Mayweatherom u bokserskom meču u kojem je poražen. Sigurno je da Irca očekuje veliki broj tužbi od UFC-a i povrijeđenih boraca koji su izgubili ogroman novac otkazivanjem borbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi