Od mega zvijezde do običnog kriminalca: Slike McGregora u lisicama obišle svijet
Foto: Screenshot

UFC u haosu nakon incidenta u New Yorku

Od mega zvijezde do običnog kriminalca: Slike McGregora u lisicama obišle svijet

Protekli dani su sigurno nejbizarniji u historiji UFC-a, a najveća vijest je svakako bilo hapšenje irskog borca Conora McGregora.

On je, naime, jučer učestvovao u incidentu koji je prouzrokovao otkazivanje tri borbe UFC-a 223, nekoliko hapšenja i povredu jednog borca koji se trebao boriti sutra.

Čini se da je odluka UFC-a da oduzme McGregoru pojas prvaka lake kategorije, jer ga on nije branio, i proglasi ga "nagradom" za pobjednika duela Khabiba Nurmagomedova i, prvobitno, Tonyja Fergusona razljutila Irca.

On je zbog još u potpunosti nepoznatih razloga odlučio metalnim kolicima razbiti staklo autobusa u kojem su se nalazili borci koji su trebali nastupiti na UFC-u 223, uključujući i Nurmagomedova.

To je bila samo kulminacija sukoba nakon press konferencije u Brooklynu, a nakon incidenta je policija New Yorka izdala nalog za hapšenje McGregora što se ubrzo i desilo.

Danas su kadrovi McGregora na ispitivanju, a potom i tokom izvođenja iz policijske stanice obišli svijet, a ovo je sigurno najmračnija tačka njegove karijere. Večeras je isplaćena i kaucija u iznosu od 50.000 dolara, pa je McGregor pušten na slobodu.

Inače, nakon odustajanja Fergusona zbog povrede, a zatim i Maxa Hollowayja, UFC je uspio naći borca za sutrašnji glavni događaj, pa će u borbi za "Conorov" pojas snage odmjeriti Nurmagomedov i Al Iaquinta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti