McGregora će napad na borce koštati milione dolara
Chiesa već podigao krivičnu prijavu, čekaju se ostali

Slijedi veliki broj tužbi

McGregora će napad na borce koštati milione dolara

M. Šljivak

Conor McGregor napao je prošle sedmice minibus sa UFC borcima prilikom čega su povrede doživjela dvojica boraca Michael Chiesa i Ray Borg.

Chiesi je nakon loma stakla na minibusu isječeno lice, dok je Borg zadobio povredu oka koja je nastala od stakla. Također, povrijeđen je i radnik osiguranja kojem je slomljen zglob, a McGregor će za svoj napad i ove povrede odgovarati pred sudom.

Mike Chiesa je već podnio prijavu protiv Irca, što je potvrdio prvi čovjek UFC-a Dana White, očekuje se da uskoro to učini i Borg, a osnovu da tuže irskog MMA borca imaju i ostali borci koji su bili u napadnutom minibusu.

Tužbe bi McGregora mogle koštati milione dolara. Borci će sigurno tražiti odštetu u ogromnom iznosu, a Irca će tužiti i sama organizacija čijem ugledu je naštetio napadom na kolege koji su bili u pripremama za meč.

Podsjetimo, McGregor je prošle sedmice sa 20-ak ljudi napao ostale borce tražeći Khabiba Nurmagomedova sa kojim se želio sukobiti, ali na kraju nije uspio da dođe do njega, pa je napravio potpuni haos.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi