Mike Tyson je doktor za biznis: Ono što prodaje mnogima će biti itekako gadno
Foto - Instagram

Zanimljiv poslovni potez

Mike Tyson je doktor za biznis: Ono što prodaje mnogima će biti itekako gadno

M. Šljivak

Legendarni Mike Tyson uspio je izgubiti više od 200 miliona dolara koje je zaradio od bokserske karijere.

Nesavjesno trošenje novca, narkotici i opijanje, doveli su ga na rub egzistencije, ali se Tyson uz pomoć porodice uspio oporaviti i krenuti u novi život.

Već godinama je Iron Mike čist. Žestoko trenira, s 55 godina izgleda kao mladić, a odavno je u biznisu s kanabisom koji mu donosi ogromnu zaradu.

Tyson ima svoje plantaže u Kaliforniji. Proizvodi brojne proizvode, a danas se na tržištu pojavio proizvod na koji je posebno ponosan 'Mike Bites'.

Radi se o gumenim bombonama na bazi kanabisa koje liče na dijelove ušiju, a koje aludiraju na uho Evandera Holyfielda kojem je Mike 1997. godine odgrizao uho u ringu.

"Holy uši! Konačno su ovdje", poručio je Mike.

Tyson maksimalno koristi veliku popularnost kako bi prodao svoje proizvode i to mu očigledno ide od ruke.

Međutim, pitanje je kako će mu se prodavati ovaj proizvod jer prodavati nešto jestivo što liči na odgrizeno uho je pomalo i gadno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi