Nemilosrdna mašina koja ne staje: Dan kad je 16-godišnji Tyson uništio mnogo starijeg i višeg rivala

Impresivna borba

Nemilosrdna mašina koja ne staje: Dan kad je 16-godišnji Tyson uništio mnogo starijeg i višeg rivala

A. Čaušević

Mike Tyson se opravdano smatra jednim od najvećih boksera u historiji. 

Čelični Mike je postao šampion teške kategirije kada je imao 20 godina. Bilo je to 1986. godine kada je nokautriao Trevora Berbicka.

Poznati Amerikanac kontroverzne prošlosti je i dalje najmlađi šampion u teškoj kategoriji u historiji sporta.

Prije nekoliko godina osvanuo je video Tysonove borbe iz 1982. godine kada je čuveni bokser imao 16 godina.

Tyson je tada učestvovao na turniru u boksu olimpijskom stilom za amatere i brutalno je pretukao mnogo starijeg Winstona Benta.

Obzirom da je imao 16 godina već tada je Tyson pokazao da ima razorne udarce protiv kojih se nemoguće braniti.

Bent je izdržao do treće runde kada je brutalno patosiran nakon što je primio nekoliko devastirajućih bombi.

Iako je ga krasi epitet jednog od najvećih boksera ikada, njegovu 20-godišnju boksersku karijeru je obilježio i veliki broj kontroverzi.

Bio je i suspendovan iz boksa nakon što je nepopularnim potezom za uho ugrizao Evenadra Hoylfielda 1997. godine, a zatim je bio optužen i za silovanje.

"Kad sam bio mladi dečko i borio se, sve je bilo tako napeto. Ali je na kraju to sve iluzija. U suštini nije ni važno. Kao da nikad nije ni postojalo", rekao je Tyson svojevremeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi