Čovjek ima 57 godina: Mike Tyson je udarački predator!
Mike Tyson izgleda zastrašujuće s 57 godina

Izgleda fenomenalno

Čovjek ima 57 godina: Mike Tyson je udarački predator!

M. Šljivak

Legendarni šampion Mike Tyson (57) vraća se u ring 20. jula. Protivnik mu je poznati YouTuber Jake Paul, a borba će se održati na AT&T stadionu u Arlingtonu.

Mike Tyson odlučio je odraditi još jednu borbu. Legendarni šampion se vraća 20. jula protiv YouTube zvijezde i samoprozvanog boksera Jakea Paula.

Iako je Iron Mike 30 godina stariji, Jake Paul za razliku od prethodnih rivala, koje je brutalno nokautirao, neće imati lagan posao. Tyson izgleda brutalno.

Mike je duboko u šestoj deceniji života. Ipak, i dalje posjeduje izuzetnu brzinu, udarci još uvijek žestoko odjekuju, što je pokazao danas tokom snimanja najavnog spota za borbu.

Oglasi

Vreća je jedva izdržala žestoke udarce. Čuveni nokauter još uvijek ima zastrašujuće bombe u rukama i Jake Paul bi mogao biti u ozbiljnom problemu.

Podsjetimo, Tyson je profesionalnu karijeru okončao prije 19 godina. Posljednji meč odradio je 2005. godine protiv Kevina McBridea.

Povratnički meč imao je u novembru 2020. godine. Izgledao je sjajno protiv još jedne legende Roya Jonesa Juniora, ali je ovaj meč završen neriješeno jer se radilo o egzibiciji.

U bogatoj karijeri Mike ima 50 pobjeda, šest poraza i dva no contest meča. Najmlađi je svjetski šampion u historiji teške kategorije, što je rekord kojeg će teško iko dostići je. Imao je 20 godina i 145 dana.

Jake Paul je odradio 10 profesionalnih borbi. Ima devet pobjeda i jedan poraz (Tommy Fury), a većina protivnika bili su mu MMA borci koji nisu ni blizu nivoa profesionalnog boksera.

Sada je izazov Iron Mike. Njegovi udarci jači su od svih boraca s kojim je Paul bio u ringu i bit će to izuzetno zanimljiv meč.

Top Komentari

user1613424508
Ma sve ok al sa 57 god nece moci boksat ni 4 runde inace je najveci bokser svih vremana bolji je bio i od Aliha Foremana luisa klicka itd
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi