Mike Tyson 20. jula u ringu, borbu će pratiti 80.000 ljudi: "Bit će to najgledaniji događaj..."

Najavljen spektakl

Mike Tyson 20. jula u ringu, borbu će pratiti 80.000 ljudi: "Bit će to najgledaniji događaj..."

Edmir Škorić

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji, legendarni Mike Tyson, sprema se za povratak u ring, a dogodit će se to 20. jula u Arlingtonu, na stadionu NFL ekipe Dallas Cowboysa.

Mike Tyson (57), prema mnogima najveći bokser svih vremena, rekao da je da će biti zabavno ući u ring s Jakeom Paulom, koji ima 27 godina i omjer pobjeda i poraza 9-1 u dosadašnjem dijelu bokserske karijere.

"Sada, manje od četiri godina poslije, borit ću se protiv Tysona da vidim imam li ono što je potrebno da pobijedim tako veliku ikonu", rekao je Paul.

"Jake Paul protiv Mikea Tysona je borba iz snova koja se događa jednom u životu i očekujem da će biti najgledaniji događaj u povijesti modernog boksa", rekao je Nakis Bidarian, suosnivač Paul's Most Valuable Promotions.

Napominjemo da još nije jasno hoće li ova borba biti klasificirana kao profesionalna ili egzibicijska. U vrijeme borbe Tyson će imati 58 godina, njegov protivnik je 30 godina mlađi od njega.

Oglasi

"Počeo sam njegov put u boksu i sada ga želim završiti", rekao je Tyson u najavi borbe sa mnogo mlađim rivalom.

Jake Paul se počeo boriti onda krajem 2020. godine , kada je Iron Mike nakon godina i godina opet ušao u ring i odmjerio snage sa Roy Jonesom. Upravo je u predborbi Jake Paul nastupio prije okršaja Tysona i Jonesa.

Očekuje se da ovaj vrhunski sportski događaj na stadionu Dallasa prati 80.000 ljudi.

Najznačajnije borbe Mikea Tysona 

Mike Tyson je po mnogima najpoznatiji i najveći bokser u historji a tokom velike karijere imao je nekoliko vrlo značajnih borbi koje su privukle ogromnu pažnju javnosti. Neki od najupečatljivijih su sljedeći:

Oglasi

Mike Tyson vs. Trevor Berbick (1986): Ovo je bio meč u kojem je Tyson postao najmlađi teškaški svjetski prvak u povijesti, osvojivši WBC naslov s 20 godina.

Mike Tyson vs. Michael Spinks (1988): Ovaj meč bio je ogroman događaj jer su se susreli dva neporažena boksera. Tyson je brzo pobijedio Spinksa u prvoj rundi, što je dodatno učvrstilo njegov status u bokserskom svijetu.

Mike Tyson vs. Evander Holyfield I (1996): Ovo je bio prvi meč između Tysona i Holyfielda, koji je završio pobjedom Holyfielda tehničkim nokautom u 11. rundi. Ovaj meč je započeo jedno od najvećih rivalstava u povijesti boksa.

Mike Tyson vs. Evander Holyfield II (1997): Ovaj meč je postao poznat po kontroverznom trenutku kada je Tyson ugrizao uho Holyfieldu, što je rezultiralo diskvalifikacijom Tysona.

Mike Tyson vs. Lennox Lewis (2002): Ovo je bio veliki meč u kojem su se sastali dva bivša svjetska prvaka. Lennox Lewis je pobijedio Tysona prekidom u osmoj rundi.

Ove borbe su samo neki od vrhunaca u karijeri Mikea Tysona, koji je bio poznat po svojoj nevjerovatnoj snazi, brzini i destruktivnosti. Tysonove borbe su bile veliki medijski događaji, a njegov utjecaj na svjetski boks je bio ogroman.

Top Komentari

Pajkan
Cuj gluposti jedan od najvecih.Zna se ko je najveci.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi