Impresivno koliko djece je dobio Tyson, ali jedna tragedija ga i danas proganja

Legendarni bokser

Impresivno koliko djece je dobio Tyson, ali jedna tragedija ga i danas proganja

Admin Čaušević

Legendarni Mike Tyson skupio je mnogo pobjeda i priznanja tokomsvoje karijere profesionalnog boksera. Paralelno s tim dobio je i mnogo djece sa različitim ženama.

Jedan od najboljih boksera u historiji u svojoj karijeri je ostvario 50 pobjeda od kojih su 44 stigle nokautom.

Upisao je šest poraza, a zanimljivo da je danas ovaj 57-godišnjak dobio više djece nego što je morao čestitati protivniku na pobjedi.

Ranije je Tyson imao sedmero djece, ali trenutno je živo njih šest. U pitanju su Mikey Lorna, Rayna, Amir, Miguel, Milan i Morocco.

Prvo dijete, Mikey Lornu Tyson, dobio je s Kimberly Scarborough, ženom s kojom je bio u vezi, ali se nije oženio.

Oglasi

S drugom suprugom Monicom Turner dobio je drugo i treće dijete, Raynu i Amira Tysona.

Nakon toga, dobio je četvrto i peto dijete, Miguela i Exodusa Tysona, sa Sol Xochitl, ženom s kojom je imao romansu, ali je također nije oženio.

U toj vezi je doživio i pravu tragediju pošto mu je kćerkica Exodus Tyson preminula kada je imala četiri godine.

Konačno, šesto i sedmo dijete, Milana i Morocca Tysona, dobio je sa svojom sadašnjom suprugom Lakihom Spicer.

Čelični Mike se ženio tri puta. Bio je u braku s Robin Givens od 1988. do 1989. Oženio se Monicom Turner od 1997. do 2003, dok brak sa Spicer traje od 2009. godine.

Inače, bogatstvo čuvenog boksera se procjenjuje na 10 milijun dolara, prema Celebrity Net Worth. Njegov izvor bogatstva navodno je prihod zarađen tijekom bokserske karijere.

Također zarađuje puno prihoda od sponzorskih poslova, dok već godinama uspješno vodi posao sa proizvodnom i prodajom marihuane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi