Mnogi su lomili ruke od glavu ovog čovjeka - Sada će na njoj pesnice isprobati i Mike Tyson

Tyson protiv Hunta

Mnogi su lomili ruke od glavu ovog čovjeka - Sada će na njoj pesnice isprobati i Mike Tyson

Midhat Šljivak

Čuveni udarač Mike Tyson vraća se u ring krajem ove godine. On će se u decembru u Saudijskoj Arabiji boriti protiv još jedne borilačke legende Marka Hunta.

Iako će u junu proslaviti svoj 58. rođendan legendarni Mike Tyson još uvijek u sebi ima žara za borbu. Taj žar potpirila je ponuda iz Saudijske Arabije koju jednostavno nije mogao odbiti.

Prije nekoliko dana govorilo se kako će Iron Mike u ring s jednim od najvećih MMA boraca ikad Fedorom Emilianenkom, ali mnogo je izglednije da će mu protivnik biti novozelandski MMA borac i čuveni kickboxer Mark Hunt (49).

[instagram]https://www.instagram.com/p/Ckr9Z4kJNuB/[/instagram]

Nekadašnji K1 Grand Prix šampion važi za žestokog udarača, ali i poznat je kao čovjek izuzetno tvrde glave kojeg je izuzetno teško nokautirati.

Oglasi

Obračun dvojice veterana trebao bi se desiti u decembru. Tačan datum još uvijek nije poznat, ali zna se da će borba biti na osam rundi.

Zvanična potvrda borbe trebala bi se desiti tokom februara, a za sada o svemu oba legendarna borca šute.

Mark Hunt je apsolutna ikona borilačkog svijeta

Apsolutno svi ljubitelji borilačkog sporta dobro znaju ko je Mark Hunt. Super Samoanac je bio dio ekipe iz najboljih dana svijeta kickboxa i borio se s najvećim svjetskim imenima.

Hunt je 2001. godine postao K-1 Grand Prix šampion, a u karijeri je na omjeru od 30 pobjeda i 13 poraza.

Usput je gradio i MMA karijeru. Imao je odličan početak, jedan od prvih skalpova mu je bio Mirko Filipović, bio je dio čuvenog Pridea i UFC-a gdje se borio sve do 2018. godine kada je porazom od Justina Willisa završio karijeru.

Oglasi

I u MMA sportu se borio s najvećim imenima. Bili su tu Alistair Overeem, Brock Lesnar, Frank Mir, Stipe Miočić, Antonio Silba, Junior dos Santos...

Karijeru u mješovitim borilačkim vještinama okončao je s 13 pobjeda, 14 poraza, jednim neriješenim i jednim no contest duelom.

Bokserska karijera kratko mu je trajala. Odradio je četiri meča i ima samo jednu pobjedu i to nad bivšim ragbistom Sonnyjem Billyjem Williamsom.

Mike Tyson je s druge strane mnogo ozbiljniji izazov iako je mnogo stariji. Legendarni Amerikanac je pokazao da još uvijek dobro zna udariti i vidjet ćemo kako će se odvijati meč s Huntom, ako do njega naravno dođe.

Tyson je posljednji izlet u ring imao 2020. godine protiv Roya Jonesa Juniora. Izgledao je izuzetno dobro, jasno je da je dobio meč, ali sudije su ga bodovale neriješeno.

U bogatoj karijeri najmlađi šampion svijeta u historiji teške kategorije odradio je 58 borbi uz 50 pobjeda, šest poraza i dva no contest meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi