Pregovori uveliko traju, čeka nas nezapamćen spektakl i jedan od najvećih mečeva u historiji!

Dva velikana idu u ring

Pregovori uveliko traju, čeka nas nezapamćen spektakl i jedan od najvećih mečeva u historiji!

Edmir Škorić

Dvojica velikana borilačkog sporta trebali bi se suprostaviti jedan drugom u ringu na bokserskom meču u Saudijskoj Arabiji, zemlji koja sve više postaje sportska sila i domaćin raznim velikim događajima.

Jedan od najvećih MMA teškaša svih vremena Fedor Emelianenko već je prošlog ljeta prozivao legendarnog Mikea Tysona, kojem je predložio da odmjere snage na priredbi koju su predvodili Francis Ngannou i Tyson Fury.

Nije se dogodilo, ali svi svjetski medji sada bruje o ozbiljnim pregovorima između Emelianenka (47) i 10 godina starijeg Tysona, koji su navodno zainteresovani za borbu, a koja bi se u toku ove godine održala u Saudijskoj Arabiji.

Naravno, ključan je dogovor oko novca, no i to bi lako moglo da se riješi ako se uzme u obzir kakvu ekonomsku moć imaju Saudijci, koji su spremni pokriti troškove ovog spektakl koji bi bez sumnje bio gledam u cijelom svijetu.

Tyson je već krajem 2020. godine napustio boksersku penziju, kako bi se borio sa Royem Jonesom Jr-.om u ekshibicijskoj borbi na osam rundi.

Oglasi

Što se Fedora tiče, posljednji MMA meč odradio je početkom februara prošle godine kada je izgubio od Ryana Badera na Bellator 290 eventu i to tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Fedora mnogi smatraju najvećim borcem svih vremena. Bio je zaista čudesan u periodu od 2000. do 2010. godine kada je izgubio samo jedan od 33 meča koje je većinom radio u čuvenom Prideu koji je u tom periodu imao najbolje borce svijeta.

Interesantno je da Fedor nikad nije želio doći u UFC. 'Posljednji car' kako nosi nadimak ne smatra da je previše propustio jer se protiv mnogih članova najveće svjetske promocije i borio.

"Gledam to iz drugačije perspektive. Da je bilo suđeno da se dogodi, dogodilo se. Nije bilo i nije se dogodilo. Borio sam se s mnogim UFC šampionima i sve sam ih pobijedio. Tako da mi ne smeta što nikad nisam bio tamo", jasan je Fedor.

Karijeru je čuveni ruski borac okončao s ukupno 40 pobjeda (samo devet odlukom), sedam poraza i jednom no contest borbom.

"Pregovori su vođeni i traju. Planirano je da se borba održi u Saudijskoj Arabiji. Održano je nekoliko rundi pregovora u kojima su sudjelovali moji predstavnici i predstavnici Tysona", rekao je Fedor Emelianenko, dodavši:

"Borba će biti po bokserskim pravilima. Mislim da neće biti 12 rundi, ali o pravilima će se još razgovarati. Postoji dogovor s obje strane, ali mora biti financiranja. Sada se sve svodi na financiranje, ali u bliskoj budućnosti, mislim, sve će se dogoditi. Nadam se da će sve uspjeti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi